dziwna utrata mocy i ciezkie odpalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba20
    Classic
    • 2020
    • 0

W-wa - Gdansk 337km 4godz 15min spalanie 5.5l./100km. Przy zasiegu 35km zalane do odbicia 43,3l, po czym wyswoetla zasieg 800km. Czy az 11.7l mam w rezerwie i od odbicia pod korek czy jak. Bo myslalem ze 55litrow jest bak.

[ Dodano: Sob 21 Maj, 16 17:43 ]
    Trasa droga krajowa w cieply majowy dzien, 22km jazda o kropelce z tempomatem na 85-95km/h i klima na auto 23'C, srednia predkosc 73km/h= wynik 4.3l. Ale to tylko proba realnie to nie jazda.
    Raczej 5-6litrow spalanie trzeba przyjac zaleznie czy krajowa trasa z predkosciami 100-120 czy troche ekspresowki 130-150km/h.
    Przy wiekszym obviazeniu i wyzszycj aitostrafowych predkosciach wiadomo ze 7 i wiecej musi lyknac. Bak strasznie skromny diesel i zasieg ok 700km to slabo

[ Dodano: Sob 21 Maj, 16 20:09 ]
    Delikatna krotka trasa na drodze krajowej z predkoscia ok 85km/h na tempomacie w trybie eco 2.0tdi150km dsg combi i wynik z trasy 25km=4,0l./100km. (2osoby bagaznik i 2/3trasy na klimie).
  • kuba20
    Classic
    • 2015
    • 4

Siemka jestem tutaj nowy i chcialbym na wstepie zaznaczyc ze jestem troche zielony w mechanice;/ Posiadam Skode Octavie 1.9TDi 2005r ktora kiedys niestety byla taxi... Kupilem ja w grudniu od szkota jakiegos (mieszkam w Szkocji) i wszystko bylo ok ale od lutego wydaje mi sie ze Skodzina zaczela jakby tracic moc na niektorych biegach i wogole jakby wazyla z 4tony... Problem mam takze z odpalaniem. Odpala za pierwszym ale czasem slysze ze ciezko jej to idzie i w dodatku jest prawie zawsze taki niemily zgrzyt;/ Chce wymienic rozrzad i swiece tylko tutaj jest to droga zabawa(350£-1750zl)... Macie moze jakies pomysly co to moze byc? Wczoraj wymienilem filtr kabinowy moze pozniej uda mi sie dac foto. Chyba nikt go nie wymienial od 3lat...

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

kuba20, podłącz kompa i sprawdź czy są jakieś błędy. Utrata mocy i ciężkie odpalanie może mieć multum przyczyn. Stawiam flaszkę, że ten filtr ma więcej niż te 3 lata... :shock:
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kuba20, Filtr naprawde brudny do granic.Z tym muleniem czy nie masz przestawiony kąt wtrysku,ale jak zrobisz logi jak rafiki, pisał to powinno coś wyjaśnić.Sprawdz jeszcze filtr powietrza może też jest w takim samym stanie.
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mobi65
          Rider
          • 2009
          • 291

przeplywka tez podobnie potrafi rozrabiac

Komentarz

Pracuję...