Witam
Trzy miesiace temu byla wymieniana nagrzewnica w mojej oct 1teraz pojawia sie teraz problem ze jak mam wyzszy bieg a niskie obroty to podczas przyspieszania w zakresie 1500-1800 obrotow slychac takie brzeczenie zaa kratek nawiewiu na srodku deski rozdzielczej niewiem jaka moze byc przyczyna nie dzieje sie to zawsze bo czasem jest cichutko i nie slychac nic a czesem bardziej jesli slucha sie radia to nie slychac tego.zdjolem schowek i ramke wkolo radia i nic nie jest luzne a jednak brzeczy?? Czy mial ktos moze taki problem jak to zlokalizowac? I czy konieczne bedzie kolejne sciaganie deski rozdzielczej?
kiedyś w O2 miałem taki przypadek, że wypiął się wężyk spryskiwacza z obejmy na podszybiu - brzęczało jak cholera. Nie wiem jak jest to rozwiązane w O1, ale nie zaszkodzi się upewnić.
adi2905, Nie uwierzysz jaki ja miałem przypadek.Tak samo mi brzęczało spod deski,i już ją miałem rozbierać ale przypadkowo natknąłem się na kanale na luzną metalową osłone nad katalizatorem.Dokładnie jedno słoneczko mi się urwało i miała luz.Brzęczenie tak się rozchodziło po aucie jak by to było spod deski.Radził bym na początek to sprawdzić
Może nie dokręcony kanał powietrza co idzie za panelami od ogrzewania, dwa małe wkręty. aby się upewnić musisz jednak troszkę porozbierać. Reklamuj. Nie dokręcony plastik to fuszera warsztatu.
Komentarz