Pojawił się problem nie działał zamek i opuszczanie szyby zdjąłem tapicerkę z drzwi tylnych lewych i co zobaczyłem mokrą tapicerkę cały mechanizm szyby mokry i moduł z którego wyjałem wodę woda stoi w drzwiach całe są mokre z góry na dół dodam że kiedyś jak robiłem zamek w tych drzwiach to nie wiem czemu ale wyleciał z drzwi jakiś pierścień no i po zakręceniu śrubki tam gdzie wykręca się zamek zauważyłem że wkładka zamka wypada i nie trzyma jej nikt przykleiłem to u góry na kropelkę i nie wiem co to za pierścień i gdzie się go wkłada no i wkładka nie chce się trzymać może to jest moja przyczyna wody w drzwiach.
marky2552, ten pierścień spełnia rolę blokady zaślepki-wkładki zamka , ona działa na zasadzie półksiężyca i powinna przy odkręcaniu przesuwać się po osi wkładki aż do poczucia oporu ale powinna się trzymać tego czarnego stelaża klamki .ok
w linku na aukcji jak się dobrze przyjrzysz zdjęciom to dobrze widać ten pierścień.ok
czyli to normalne że woda się leje i zalewa moduł i wszystko po kolei i jak zabezpieczyć te drzwi przed wyciekami wody na tapicerkę ? to jakim cudem ten pierścień wyleciał i jak go tam włożyć z powrotem. sądząc po zdjęciach będzie ciężko to tam włożyć bez wyjmowania klamki
marky2552, woda to jest dziadostwo które nawet najmniejszą dziurka-szczeliną się dostaje do środka ,ja dorwałem taką grubsza folię i dociąłem tak aby była ciut większa od otworu , wówczas górę przykleiłem normalnie i na wysokości zamka jest zwężenie resztę długości puściłem wewnątrz i okleiłem do zewnątrz dodatkowo i dopiero teraz mam spokój ,teraz jak ktoś zakłada temat o zamku to od razu piszę i odradzam odklejania foli od dołu .ok
co do tej blokady to niestety chyba lepiej będzie właśnie wymontować klamkę i to zmontować .ok
czyli to normalne że woda się leje i zalewa moduł i wszystko po kolei i jak zabezpieczyć te drzwi przed wyciekami wody na tapicerkę ? to jakim cudem ten pierścień wyleciał i jak go tam włożyć z powrotem. sądząc po zdjęciach będzie ciężko to tam włożyć bez wyjmowania klamki
TU przedstawiłem po kolei jak zdjąć całą tapicerkę.
Doctore, ja potrzebuję jak wyjąć klamkę zewnętrzną anie jak zdjąć tapicerkę bo ją to mogę zdejmować z zamkniętymi oczami bo rozbierałem ją od września ze 20 razy
marky2552, spójrz na to zdjęcie z aukcji , z tego co mi się przypomniało to konieczne jest wyjęcie wkładki ,odpięcie linki od zamka i później będziesz musiał małym cieniutkim śrubokrętem rozchylić blokadę, która zabezpiecza klamkę przed wypadnięciem ,wówczas odciągasz ją końcem od wkładki tak do kąta 30-45', aż poluzuje ci się początek klamki ,jak już wyjmiesz ten łuk to tam jest śrubka blokująca.ok
Myślę że to już ci dużo pomoże .
Komentarz