(1U RS) Problem z ksenonami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vichur
    Classic
    • 2015
    • 11

(1U RS) Problem z ksenonami

Witam was,
    pacjent to Octavia I RS 2002r. Problem mam tego typu, że ksenony świecą za nisko, bardzo nisko, tak, że struga światła dociera może na metr przed auto. Ostatnio sprawdzałem na tylnej belce czy może regulator jest walnięty, ale działa. Chociaż efekt jest minimalny.
    Jesli chodzi o regulacje to w jednej lampie podczas kręcenia śrubą pękł plastik o który opierała się taka kulka... w drugiej lampie znowu nie ma reakcji. Rozebrałem te lamy to szczerze powiedziawszy nie wiedziałem jak to rozgryźć. Spróbowałem "własnoręcznie" całą tą wewnętrzną ściankę podnieść. No i już mi się wydawało że trochę to pomoże, ale efekt dalej ten sam...
    Od razu mówię że żarówki nowe. Jedyne co jest sprawne to regulacja od świateł drogowych.
    Obszukałem internet to mowa byłą też o przednim regulatorze, ale nawet nie wiem w którym miejscu sie on znajduje i czy on jest winowajcą... Myślałem też po prostu albo o nowych używkach albo o regeneracji obecnych. Oczywiście dostęp mają na zasadzie ,,W tym roku już nie zamawiamy".

Co poradzicie w tej sprawie, bo nie ukrywam dość uciążliwa sprawa, a o tej porze roku to zwłaszcza...
    Skoda Octavia RS 1.8T 180KM BLACK
    LPG
    8.43L/100km PB
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Lewy przedni wahacz ma tez czujnik wysokosci.

Regulacja tej lampy dziala troche inaczej. Ustawia sie VCDSem procedure regulacyjna, wtedy lampy ida na wysokosc X i wtedy dopiero kreci sie srubami regulacyjnymi. Po takim zabiegu sterewnik sobie juz radzi z polozeniem min i max.

Jest tez opcja ze oba, a moze jeden silniczek krokowy w samym reflektorze padl.

VCDS dosc dobrze opisuje bledy xenonow. Aby sprawdzic trzeba wejsc w sterownik lewej lampy.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Vichur
      Classic
      • 2015
      • 11

W jaki w sposób lub kto może wejść w sterownik i to sprawdzić?
      Skoda Octavia RS 1.8T 180KM BLACK
      LPG
      8.43L/100km PB

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Podlaczyc pod komputer czyli uruchomic np VCDS-a, a nawet stary VAG-COM 3.11n wystarczy bo w tych autach wszystko leci po linii K.
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...