Problem z kodem w radiu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Waryjatek
    Classic
    • 2016
    • 6

Problem z kodem w radiu

Witam. Posiadam od miesiąca środę Octavie I z 2002. Posiada ona radio skoda symphony z CD. Przedwczoraj odłaczylem radio od kabli na 5 minut a po ponownym podłączeniu i włączeniu radia wyskoczył napis SAFE a po chwili cztery kreski na kod. Po dwóch nieudanych próbach radio radio blokuje się na godzinę i tak w kółko. Na instrukcji mam kod do radia ale pięcio cyfrowy 00401 i próbowałem wpisywać z niego cztery liczby ale radio się blokuje. Czy ktoś wie jak to radio odblokować? Skąd wziąć kod? a jeśli jest to radio które samo się koduje po przekręceniu kluczyka to dlaczego tak się u mnie nie dzieje?
  • gomar
    Rider
    • 2012
    • 480

Radio koduje się po każdym odłączeniu zasilania. No chyba, że ma zmieniony soft. W VW (więc pewnie w Skodzie też) były różne radia - różne modele, różnych producentów pomimo iż na pierwszy rzut oka wszystkie wyglądały tak samo. Jeśli nie masz kodu do radia i kombinowałeś z tymi cyframi i nic to niestety... Albo poszukasz dekodera (programu w necie) do radia - ale tutaj uwaga: Dekodery działają tylko dla niektórych modeli radia! Zatem musiałbyś radio wyciągnąć i odczytać z naklejki numer seryjny radia i poszukać czy się uda odkodować. Jeśli się nie uda to... Pozostaje Ci wizyta u elektronika który wgra odpowiedni soft albo odczyta kod. Koszt usługi około 50-100 zł... Więc czasami warto poszukać radia na allegro i trafić z kodem. Ja kupiłem do mojego B5 za 40 zł z kodem (co prawda najniższy model...).
    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

Pracuję...