Panowie i Panie, Skoda mi zwariowała! ![Uśmiech](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies/smile.png)
Coś się porobiło chyba z elektryką, tylko nie wiem od czego zacząć z naprawą. Nie mam żadnego zaufanego speca na miejscu od takich rzeczy, więc chciałbym mieć jakieś podejrzenia zanim się wybiorę do warsztatu.
Po kolei.
Z czym mogą być związane te wszystkie usterki naraz? Znajomy wskazał problemy z modułem komfortu. Da się to jakoś wszystko sensownie zdiagnozować?
Pozdrawiam
![Uśmiech](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies/smile.png)
Coś się porobiło chyba z elektryką, tylko nie wiem od czego zacząć z naprawą. Nie mam żadnego zaufanego speca na miejscu od takich rzeczy, więc chciałbym mieć jakieś podejrzenia zanim się wybiorę do warsztatu.
Po kolei.
- Jakiś czas temu zaświeciła się ikonka od niezamkniętych drzwi i włącza się i wyłącza np. w trakcie jazdy, coś nie łączy. Podejrzewam, że mikrostykw zamku w lewych tylnych drzwiach, ale o to już kiedyś pytałem na forum
- Pilot otwiera mi tylko skodę, jedynie jak jestem daleko od auta, najlepiej z tyłu, z bliska nie chce. Zamknąć nie zamknie. Baterie w pilocie zmienione, nie pomogło.
- Po otwarciu skody pilotem lub kluczykiem potrafi się sama zamknąć nawet po 2-3 sekundach. Często pasażer wsiądzie, zamknie za sobą drzwi, ja np. odśnieżam auto i już jest zamknięty zamek wszędzie. Samoczynne zamykanie kiedyś nie miało miejsca oprócz sytuacji, że otworzyłem pilotem, ale nie otworzyłem drzwi w przeciągu chyba 30 sekund
- W trakcie mrozów w okolicach -22, w trakcie jazdy zapaliła mi się lampka od poduszki i tak już jest.
- Check od silnika potrafi się zapalić po myciu na myjni lub ostatnio podczas wymiany kół, sam zgasił się po paru tygodniach, akcja już kilka razy wyglądała podobnie- zaświeca się podczas mycia lub podnoszenia, gaśnie za jakiś czas np. po tygodniu
Z czym mogą być związane te wszystkie usterki naraz? Znajomy wskazał problemy z modułem komfortu. Da się to jakoś wszystko sensownie zdiagnozować?
Pozdrawiam
Komentarz