[1U5] Problem immobilizer

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chillagemaciek
    Classic
    • 2016
    • 10
    • Octavia I combi (1U5)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

[1U5] Problem immobilizer

Witam, mój problem dotyczy immobilizera w samochodzie Skoda Octavia 1U5 z 1999 roku. Po przekręceniu kluczyka dioda immobilizera miga uniemożliwiając przy tym uruchomienie samochodu (po odpaleniu samochód gaśnie po +- 1 sekundzie). Dodam, że próba na drugim kluczyku również zakończyła się fiaskiem.

Odpalić samochód mogę jedynie po podłączeniu go do programu diagnostycznego i wybraniu:
    Licznik -> Logowanie -> PIN kluczyka

Gdy wpiszę 4 cyfrowy pin kluczyka lampa immo gaśnie a ja mogę normalnie odpalić autko, lecz po wyciągnięciu i włożeniu kluczyka problem się powtarza.

Wygląda jakby nie pamiętało kluczyków - ale co?! Dobrze kombinuję?

Jeżeli mieliście do czynienia z podobnym problemem to bardzo prosiłbym o radę dotyczącą tego jak mam temu sprostać!
  • Rasputin
    Drive
    • 2015
    • 79
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Zapewne podczas zabawy z wpisywaniem pinu wyczyściłeś listę kluczyków - zakoduj je ponownie. Jeżeli nie wiesz jak, to szukaj na forum na pewno było coś o adaptacji.
    Jeżeli się nie uda to albo uszkodzona antena w stacyjce albo pestki w kluczykach.

Komentarz

• Chillagemaciek
      Classic
      • 2016
      • 10
      • Octavia I combi (1U5)
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Raczej mało prawdopodobne, że uszkodzone zostały 2 kluczyki na raz. Po zalogowaniu do licznika przy próbie adaptacji i wpisania kanału 021 lub 001 dostaję komunikat, że niedozwolona operacja lub podana zła wartość.

Dodam jeszcze, że z silnika zczytałem błąd o następującej treści:

17978 Moduł sterujący zablokowany - BŁĄD SPORADYCZNY oraz Klucz - sygnał za słaby
      Ostatnio edytowany przez Chillagemaciek; 42668.

Komentarz

• belgot11
        Drive
        • 2014
        • 48
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Witaj.
        Miałem ostatnio coś takiego we fabi 1.4 16v z 2003r. immo migało i auto zapalało i gasło. Po dopisaniu klucza wszystko było OK do momentu wyjęcia go ze stacyjki, potem immo migało znów.
        Skończyło się na wyjęciu i naprawie ECU . Dodam że błąd w sterowniku silnika był ,dokładnie nie pamiętam ale coś jak :ECU internal eeprom fault.

Komentarz

Pracuję...