Witam. Panowie mam od kolejną usterkę w mojej Octavii. Coś się stało że moje zegary raz działają a raz nie. Chodzi o wskazania obrotomierza, prędkościomierza , temperatury oraz wskaźnika poziomu paliwa. Co do samej tablicy to działa ponieważ lampki od świec, świateł mijania i innych działają bez problemu. Pomóżcie mi proszę i podpowiedzcie co to się mogło stać?
Problem z zegarami w O1
Zwiń
X
-
Koledzy jeszcze jedno pytanie. Nie chce mi się bawić w szukanie elektronika dlatego noszę się z zamiarem wymiany licznika. Napiszcie mi tylko co by się stało gdybym kupił licznik po lifcie z FISem do mojej wersji? Pytam dlatego że na allegro jest sporo wersji po lifcie i są tanie. Dodatkowo dużo jest sprzedawanych liczników demontowanych z wersji angielskiej. Czy wersja angielska licznika czymś się różni? Będzie to działało?"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
-
-
Witam. Panowie dzisiaj rozebrałem mój licznik na części pierwsze. Zgodnie z pozyskaną instrukcją z internetu podlutowałem wadliwe styki, poprawiłem luty na dwóch gniazdach wtyczek, podlutowałem również stabilizator napięcia. Po całej operacji liczniki działają bez zarzutu. Niestety podziało mi się coś z autem ponieważ zaczęło mi szarpać przy ruszaniu (skacze jak żaba) na innych biegach powyżej 2 jest ok. Dodatkowo przestał mi działać tempomat. Co dziwne sprawdziłem grupe 06 w meas block vag comem i cały tempomat wysyła prawidłowe sygnały. Czyli sterowanie działa łącznie z czujnikiem hamulca i sprzęgła. Dodatkowo zeskanowałem błędy w silniku jak i w module instruments i nigdzie nie pokazuje mi błędów. Możecie mnie naprowadzić co mogło się stać?"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
Komentarz