Problem z nierozbrajającym się alarmem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzes133
    Drive
    • 2014
    • 95
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Problem z nierozbrajającym się alarmem

Witam. Problem dotyczy Octavii I, 2005r. z centralnym zamkiem z pilota i systemem alarmowym Logic Can. Gdy otwieram auto z pilota zdarza się coraz częściej że centralny zamek otwiera się prawidłowo ale nie rozbraja się alarm - i dioda miga od alarmu, co doprowadza do sytuacji że wyje alarm aż nacisnę ponownie raz lub więcej razy na pilocie na symbol otwarcia to załapie i rozbraja się alarm. Tak samo jest przy zamykaniu centralny się zamyka ale czasami przez okno auta widzę że kontrolka od alarmu nie miga czyli nie jest uzbrojony alarm - ponowne naciśnięcie na pilocie symbolu zamknięcia auta pomaga i uzbraja alarm. Tak jakby alarm nie dostawał sygnału z centralnego zamka, że auto zostało otworzone lub zamknięte. Co może być przyczyną? Czy muszę jechać do elektryka od alarmów czy może jest na to prosty sposób, żeby to naprawić?
  • grzes133
    Drive
    • 2014
    • 95
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Może komuś się przyda ta informacja. Byłem u elektryka powiedział, że prawdopodobnie padł sterownik alarmu i trzeba dać sobie spokój i najlepiej wyciąć alarm albo może mi poszukać i dopasować jakiś sterownik. Więc spróbowałem jeszcze jednej rzeczy, odłączyłem akumulator na 10 min podłączyłem ponownie i na razie jest dobrze. Nie wiem jak długo to pomoże zobaczymy.

Komentarz

Pracuję...