Postanowiłem wreszcie zamontować dodatkowe gniazdo zapalniczki na desce rozdzielczej. Mam pytanie odnośnie zasilania. Czy mogę się podpiąć pod styk 75X. Prąd się tam pojawia "po zapłonie", więc pasuje. Pytam o to, czy ten styk może być dodatkowo obciążony, nie dużo (nawigacja, telefon) ale jednak.
Gniazdo zapalniczki - dodatkowe; źródło zasilania.
Zwiń
X
-
Ja tam zrobiłem moda z portem USB zasilanym poprzez przetwornicę. Dodatkowo zrobiłem rozdzielacz gniazda zapalniczki i tam wpiąłem się z przetwornicą oraz ładowarką od kamerki. W skrzynce bezpieczników przeniosłem przewód zapalniczki do pozycji 31, gniazdo było wolne, prąd pojawia się tam po zapłonie i przewód zasilający ma odpowiednią średnicę. Dzisiaj zrobiłem małą poprawkę i port USB przeniosłem w miejsce kontrolki wyłączenia airbag, tak aby nie przeszkadzał przy wajchowaniu biegami.
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...89#post2516289Ostatnio edytowany przez dieselinside1900; 43793.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
-
-
Utek wrzucę Ci fotkę wolną chwilą jak to ja rozwiązałem. Zrobiłem to na ładowarce wtykanej do gniazda zakupionej w lidlu. Koszt chyba18zł ale warto bo nic a nic nie sieje zakłóceniami te z allegro po 2, 3, 5 czy 7 zł nie warte zachodu wszystkie poszły do kosza.
U mnie nad radiem, nad uchwytami na kubki mam taką kieszonkę, wnękę i w niej obsadziłem ładowarkę a zasilanie poszło z radia po stacyjce.
Komentarz
-
Komentarz