Witam mam taki problem w mojej Octavii że gdy włączę wycieraczki np. na najwolniejszych obrotach to nie pracuję w odpowiednim czasie tylko raz przerwie raz pracują a w okolicy stacyjki słychać pstrykanie tak jak by źle chodził przekaźnik wycieraczek czy on się znajduję pod kierownicą?
Szukam przekaźnika wycieraczek
Zwiń
X
-
Miałem dokładnie takie same objawy,jak większość z nas tutaj. Ja nawet zdążyłem zakupić dwa przekaźniki.Pierwszy jaki kupiłem to był od wersji z czujnikiem po zamontowaniu działał trzy dni usterka powróciła( tłumaczyłem sobie,że nie taki nr,przekaźnika,drugi kupiłem wzeszłym tygodniu po włożeniu do auta było ok,a za godzinę znowu to samo,więc stwierdziłem,że to nie może być wina przekaźnika.
W sobotę rozbierałem cały mechanizm,jak i silnik wycieraczek ( pościnałem nity aluminiowe i dostałem się do środka trybów),. Zebrałem trochę smaru ze styków w środku,przesmarowałem mechanizm i złożyłem wszystko w całość. Usterka wycieraczek ustąpiła,a przypominam,że kupiłem dwa przekaźniki do wycieraczek całe szczęście,że wydałem tylko 20 zł.
Komentarz
-
Komentarz