Jak w temacie oct 2002 rok bfq jak postoi np po pracy na dworze jest około 20 stopni odpalam i 30 sekund garbato chodzi strzela w tłumik smierdzi z rury nieprzepalonym paliwem niekiedy nawet zgasnie... po 30 sekundach jest ok moge ja gasic odpalac i juz jest ok.... dodam ze po nocy jak jest zimno pali pieknie. Wymienione swiece kable uszczelki dolotu przepływka czyszczenie przepustnicy czujnik cieczy, sonda.... Co ciekawe elektryk rozklada rece bo zadnych błedów nie ma
Przebiera jak jest ciepło na dworze bfq
Zwiń
X
-
błędy 18070, 16825, 16556,16485. skasowałem, wymienilem przepływke i zostały dwa: 18070 i16556 z tym ze ten drugi wystepuje jak przełaczy na gaz.... ale pojazdze na benzynie do jutra i sie upewnie czy na benzynie to robi. o wymianie przepływki nie prycha jak jest cieplo dzis 31 stopni... ale za to po przełaczeniu na gaz (po 7 sekundach opóźnienia) zgasła 3 razy
Komentarz
-
-
Stag 300/200 pewnie. Owszem nie cuda techniki ale mają prawo działać. Interfejs VAG+interface STAG i można myśleć. Zresztą masz jakiegoś speca od VAGów to powinien ogarniać Ja coś tam mogę podpowiedzieć.
Czy podczas jazdy na Pb również przebierał przy odpalaniu?
Mapy są o kant D rozbić jeśli nie są zbierane w tych samych warunkach a i wtedy ich miarodajność zakwestionuje większość lepszych gazmanów. Miarodajne są korekty paliw, wbudowana sonda AFR, zewnętrzna sonda AFR, czasy wtrysku.
Ewentualnie jeśli to faktycznie kwestia "czarów" to może to być lejący wtrysk, którego to mapy raczej nie wyłapią.Ostatnio edytowany przez zwonko; 41249.
Komentarz
-
-
A wiec udalo mi sie zdobyć kabelek i zrobilem zdjecie z pracy gazu. Co zauwazyłem: robie autokalibracje i jakis czas jest ok niekiedy 500 km niekiedy tysiac i bach kontrolka check engine sie zapala bogata mieszanka patrze na program mapa gazu wyzej od benzyny. Pytanie dlaczego mapa gazu sama sie podnosi?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Po autokalibracji to sobie można jeździć. Trzeba strojenie zrobić. Mapę trzeba zbierać idealnie w tych samych warunkach inaczej to błądzenie. Od ustawienia instalacji sa korekty. Generalnie twój sterownik to chyba 4 Eco czy jakoś tak i o ile się nie mylę to on nie ma korekty po temperaturze gazu. Coś mi się kojarzy że w nowszym sofcie to zmienili wbudowana. Popatrz za nowszym firmware. Na lpg-forum znajdziesz temat podstawy strojenie, trzeba przeczytać.
Edit: na screenie widzę że zakładka od temperatury gazu jest więc spoko. Pewnie Trzeba ją poprawić. Problem ze teraz nie ma gorącą na zewnątrz i auto pewnie w miarę pali. Trzeba sprawdzić co się dzieje z korektami/czasem wtrysku gdy jest wyższa temperatura gazu 80Ostatnio edytowany przez zwonko; 41249.
Komentarz
-
Komentarz