Witam drogich forumowiczów. Niedawno stałem sie nabywcą Octavi 1.6 102KM 02r. Przy kupnie byłem świadom niesprawności układu klimatyzacji, chodź byłem zapewniany o "czujniku temperatury". Wiem, że układ klimatyzacji jest doszczętnie pusty. Udałem się dziś na sprawdzenie komputera na temat błędów i tego co on ma do powiedzenia o klimatyzacji.. Oto logi dotyczące układu klimatyzacji:
2 Faults Found:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
35-00 - -
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
37-10 - Faulty - Intermittent
Wiem, że jedno z nich to jest silnik klap, kolejne odpowiada za brak czynnika. Jednak możecie mi powiedzieć co oznacza pierwszy? Jeszcze program nie chciał się połączyć z modułem Klimatronika. A podczas testów wskazywał inne temperatury niż panel w samochodzie. Czy może być to spowodowane jakąś błahą opcją jak zaśniedziały styk etc? Czy na co to wskazuje.
Druga sprawa, znalazł by się ktoś odważny wytłumaczyć coś o tym silniku? Chodzi mi czy da się do w własnym zakresie w jakiś sposób zreanimować.
Z góry dziękuje, za nie uzycie dobre funckji "szukaj" z góry przepraszam.
2 Faults Found:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
35-00 - -
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
37-10 - Faulty - Intermittent
Wiem, że jedno z nich to jest silnik klap, kolejne odpowiada za brak czynnika. Jednak możecie mi powiedzieć co oznacza pierwszy? Jeszcze program nie chciał się połączyć z modułem Klimatronika. A podczas testów wskazywał inne temperatury niż panel w samochodzie. Czy może być to spowodowane jakąś błahą opcją jak zaśniedziały styk etc? Czy na co to wskazuje.
Druga sprawa, znalazł by się ktoś odważny wytłumaczyć coś o tym silniku? Chodzi mi czy da się do w własnym zakresie w jakiś sposób zreanimować.
Z góry dziękuje, za nie uzycie dobre funckji "szukaj" z góry przepraszam.
Komentarz