Witam wszystkich. Dziś po raz pierwszy dopadła mnie usterka elektryczna w mojej O1, ale do rzeczy. Rano po przejechaniu kilku kilometrów pojawiła się kontrolka EPC na blacie, podpiąłem kompa i wyskoczył błąd od czujnika pedału hamulca (16955 ). Błąd skasowałem , ale wcześniej sprawdziłem grupę 066 i przy nie wciśniętym pedale hamulca końcówka jest 1100 natomiast gdy jest pedał włączony - 1010. Świateł stopu nie ma , tzn po naciśnięciu hamulca, żadne ze świateł stopu nie świeci. niestety zmuszony byłem ruszyć w trasę , po przejechaniu kilku kilometrów zauważyłem , ze mam połowę 3-go światła stop (kombi ) oraz, ze światła pozycyjne po włączeniu hamulca świecą jako stop... . Czy ktoś z was miał może podobna przygodę lub może mnie naprowadzić od czego zacząć szukać ??
bezpiecznik 13 sprawdzony, jest cały, nie przepalony
bezpiecznik 13 sprawdzony, jest cały, nie przepalony
obstawiam wadliwy czujnik, skoro bezpieczniki są ok....
. Kostki dziś rozpinałem, żadnej wody, rdzy czy innego syfu. Miejsce styku masy z karoserią też nie wyglądało na skorodowane. Padła mi natomiast połowa ledów w 3 światłe stop. Jeszcze pytanie do was. Z tyłu w Octavii są 3 lub 4 żarówki. 4 od dołu to przeciwmgłowe. I tak od góry idą , 1hamulec, 2kierunowskaz, 3wsteczny/mijania ?? U mnie palą się te górne jako mijania i mocniej jako stop a u ojca te górne to stop a dolne 3 to pozycja. Tak ma być prawidłowo ??
Komentarz