Mam problem z odbiorem ogólnopolskich pasm fal radiowych np.: RMFFM, ZET słabo odbiera albo wcale tylko w większych miastach typu Katowice, Kraków, Opole, Wrocław a lokalnie jak wcześniej słabo, dobrze odbierają mi tylko lokalne stacje. Zaznaczę, że przewód antenowy , antena ogólnie cała instalacja jest sprawna.
Radio - odbiór fal i słuchanie.
Zwiń
X
-
W OI są dwa typy końcówek separatorów, stary i nowy. Który jest który nie wiem. Dlaczego robili dwa rodzaje? Też nie wiem. Ja wiem, że mam taki jak ten po prawej.
Trzeba sobie zrobić fotki swoich zakończeń iść do sklepu i pokazać fotkę Panu sprzedawcy ewentualnie na portalu aukcyjnym zamówić ten z właściwym wtykiem/gniazdem. Ewentualnie jak masz pamięć fotograficzną to wybierzesz właściwy separator na miejscu, sprzedawcy tego asortymentu dobrze wiedzą, że w OI są dwa typy zakończeń więc trzech do wyboru nie dostaniesz.
Rooy87 popatrz więc na rysunki dokładnie i sam odpowiedz czy to się da czy nie.
A tak jak koledzy piszą bez separatora dobrego odbioru poza miastem nie będzie.
Tu masz proszę masz o perypetiach z radiem
http://forum.octaviaclub.pl/forum/octavia-i-octavia-tour-1u/pozosta%C5%82e-problemy/2512527-radio-brak-odbioru-stacji-i-szumyOstatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
-
Rooy87 popatrz więc na rysunki dokładnie i sam odpowiedz czy to się da czy nie.
A tak jak koledzy piszą bez separatora dobrego odbioru poza miastem nie będzie.
Dzięki "Bambek1" za treściwą odpowiedz. Pytanie moje bo jak zamontowali mi kiedyś w serwisie separator antenowy i auto odbierało fajnie 6lat i uciekają stacje to przeczytałem na forum że mógł też separator "się zepsuć" więc kupiłem bez otwierania radia tylko sprzedawca dał typ 2 a teraz wyciągając radio mam typ 1 i myślałem ,że mimo różnic można dwa zastosować. Teraz widać różnicę z obrazków powinienem mieć "ten z niebieskim przewodem" a kupiłem z "czerwonym"
Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz