Witam serdecznie. Ten problem mam od dawna ale nadszedł czas na rozwiązanie. Mam taką nadzieję. Mianowicie jak jeżdżę autem to niemoge na wyświetlaczu średniego spalanie zejść niżej niż 11.6 litr na 100 km, tak pokazuje fiss. Tankujac na stacji wychodzi coś koło 8.5 Benz. i 9.5 LPG na 100km. Czy da się to jakoś zamienić żeby fiss pokazywał normalne spalanie. Czytałem tez że może mi pokazywać kilometry na litr paliwa a nie litry na 100km i to by się zgadzało. Czy da się to zmienić żeby było właściwie? Proszę o pomoc bo to już nawet irytuje moją żonę. Dziękuję
Pokazuje za duże spalanie niż w rzeczywistości. Duży Fiss
Zwiń
X
-
Zmień sobie kodowanie licznika na wersję europejską w vcds. Też miałem kosmiczne spalanie i zachodziłem o co chodzi. Spalanie było w kilometrach na litr paliwa. Co do tego , ile pali Ci auto LPG ani fis ani mfa nie pokaże Ci realnego spalania bo oblicza go dla benzyny.Ostatnio edytowany przez shanzi; 42521.
Komentarz
-
-
Szukałeś na necie odpowiedzi ? Jeśli nie to tu masz filmik , myślę, że skumasz o co chodzi. Musisz zamienić jedną z cyfr i zapisać to w programie. U mnie w vcds po najechaniu na poszczególne pola jest podpowiedź .
https://www.google.com/url?sa=t&sour...G_hkIt9Kc77KBv
U mnie w liczniku była pozycja dla Japonii a po zmianie na Europę spalanie było w l/ 100kmOstatnio edytowany przez shanzi; 42521.
Komentarz
-
-
skoro masz 1 to jest ok , ja na fisie czy mfa masz spalanie l/100 km to jest na pewno 1. co do wysokich wartosci spalania to komp oblicza je na podstawie ...sygnału z jakiś czujników...nie wypowiadam się, żeby nie tworzyć teorii. Fis czy mfa nigdy nie pokarze ci faktycznego spalania lpg, bo komputer oblicza go dla benzyny. U mnie wartość spalania lpg to 1.2 x Pb. zresetuj sobie manetką przebieg od jakiego liczy srednią , przejedz się i zobacz jakie wartości ci pokazuje. 11.6 to srednia dla jakiego dystansu ?? wrzuć screen z ta średnią i stanem licznika.
Komentarz
-
Komentarz