Dobra mobilki pytanie, może ktoś kojarzy temat. W O2 jest to podobne, zatrzymujesz pojazd jak masz np tryb ciągły pracy I, podczas zatrzymania pojazdu wycieraczki idą w tryb pracy niższej.
Tak samo jak tryb wycieraczek rakieta
czyli drugi tryb pracy ciągłej najszybsze, przy zatrzymaniu pojazdu powinny zlecieć na tryb I.
Kolega w O1 L&K z 2001 ma to samo co w O2.
I teraz ciekawostka, mam przekaźnik w swojej od Laurina&Klementa 391 bodajże.
Jest wpięty, spryski reflektorów czy wycieraczki działają jak trzeba.
Ba sprawdzałem ze schematami ELSA bo myślałem że brakuje może podpiętego tak zwanego sygnału prędkości w PIN 1 / V
Jak się okazuje jest ten sygnał i jest normalnie z całą wiązką, zastanawiam się czy te tryby są jeszcze od czegoś zależne.. Może wiem że to pierdoła, ale bardzo mnie zainteresował ten temat i szukam co tu odpowiada za ten tryb. Ze schematów ELSA nie widzę by przekaźnik miał jakąś komunikację z ECU/Komfortem czy czym kolwiek innym.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Dodam że moje O1 to AKL z 99 modelowo 2000, zmodyfikowany troche już...
Tak samo jak tryb wycieraczek rakieta

Kolega w O1 L&K z 2001 ma to samo co w O2.
I teraz ciekawostka, mam przekaźnik w swojej od Laurina&Klementa 391 bodajże.
Jest wpięty, spryski reflektorów czy wycieraczki działają jak trzeba.
Ba sprawdzałem ze schematami ELSA bo myślałem że brakuje może podpiętego tak zwanego sygnału prędkości w PIN 1 / V
Jak się okazuje jest ten sygnał i jest normalnie z całą wiązką, zastanawiam się czy te tryby są jeszcze od czegoś zależne.. Może wiem że to pierdoła, ale bardzo mnie zainteresował ten temat i szukam co tu odpowiada za ten tryb. Ze schematów ELSA nie widzę by przekaźnik miał jakąś komunikację z ECU/Komfortem czy czym kolwiek innym.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Dodam że moje O1 to AKL z 99 modelowo 2000, zmodyfikowany troche już...