Witam mam parę spraw elektrycznych się najważniejsza na chwilę obecną jest centralny zamek (CZ) w drzwiach kierowcy. 1. Nie zamyka drzwi kierowcy z pilota (scyzoryk) oraz z przycisku na drzwiach.
2. Wkładka w drzwiach tez się nie przekręca, choć wczoraj kręciła się w kółko ( oczywiście też nie zamykało drzwi).
3. reszta drzwi, klapa i wlew działają dobrze.
Do tego posta dziwnych rzeczy:
4. przełącznik lusterek, zarówno na L i R reguluje tylko prawe lusterko.
5. Lewa tylna szyba nie działa z żadnego przycisku.
6. Całe podświetlenie kokpitu i deski ciągle mruga po uruchomieniu silnika. Na wyłączonym silniku i włączonych światłach-świeci ciągle. Jak tylko uruchomieniu silnik zaczyna mrugać.
7. Czy włącznik świateł w pozycji 0 powinien załączać światła mijania od razu po przekręceniu stacyjki? Bo tak działa. Nie ma tam napisy AUTO,a jest 0.
Akumulator dobry. Ładowanie sprawne również pod obciążeniem. Klemy wyczyściłem i dokreciłem.
Póki co nie mam vag/vcds więc od czego mogę zacząć? Najważniejsze teraz bym mógł zamknąć drzwi kierowcy.
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
2. Wkładka w drzwiach tez się nie przekręca, choć wczoraj kręciła się w kółko ( oczywiście też nie zamykało drzwi).
3. reszta drzwi, klapa i wlew działają dobrze.
Do tego posta dziwnych rzeczy:
4. przełącznik lusterek, zarówno na L i R reguluje tylko prawe lusterko.
5. Lewa tylna szyba nie działa z żadnego przycisku.
6. Całe podświetlenie kokpitu i deski ciągle mruga po uruchomieniu silnika. Na wyłączonym silniku i włączonych światłach-świeci ciągle. Jak tylko uruchomieniu silnik zaczyna mrugać.
7. Czy włącznik świateł w pozycji 0 powinien załączać światła mijania od razu po przekręceniu stacyjki? Bo tak działa. Nie ma tam napisy AUTO,a jest 0.
Akumulator dobry. Ładowanie sprawne również pod obciążeniem. Klemy wyczyściłem i dokreciłem.
Póki co nie mam vag/vcds więc od czego mogę zacząć? Najważniejsze teraz bym mógł zamknąć drzwi kierowcy.
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Komentarz