witajcie. szukam czy ktoś miał taki problem z 1.6 SR. wyglada to tak że gdy silnik zimny jest całkiem ok zbiera się przyspisza na benz czy lpg. potrafi ladnie przyśpieszać. Lecz gdy jest nagrzany to przy ruszaniu zaczyna szarpać. Nieco wcześniej sytuacja była podobna ale po dodaniu gazu mulił chwilę (nie szarpał po rozgrzaniu przyspiszal słabo). W programie od gazu widać, że czasy wtrysków najpierw spadają i suną do max wtedy jest szarpnięcie bo jest odcięcie paliwa. Punkt nie porusza się po lini mnożnika. Po rozgrzaniu nie da się też jechać na jałowych, szarpie kanguruje. Błędów brak, podejrzewam , że to przepustnica (ma czujke z płynem takie "ssanie") jednak wzrost jest płynny ale powinien byc tez spadek w drugiej wartości czego nie mogę sie doszukać nie wiem czy da się zrobic adaptację (blok 93). Podejrzewałem też kable że przebicie jest na wtryski benzyny ale wymieniłem na dobre. sytuacja jest na benzynie też. Z ostatnich rzeczy jakie zmienialem to lambda bosch, przepływka hitachi, czujnik temp beru, reduktor lpg z KME tur na Alex Shark 1200