Andrzej.P, narazie za oknem nie jest tak źle jedynie temperatura trochę przeszkadza :P zwłaszcza rurom.... bo ostatnio namnożyło się na mieście pełno wykopów aquanetu i tablice "przewidywana data usunięcia awarii: ...... " :diabelski_usmiech
Witam szukalem i czytalem wiec mniej wiecej wiem gdzie problem ale jestem na Slowacji i bez wycieraczek ( a mamy luty) troche lipa wracac cala Polske;/. Od srody wycieraczki same (przednie) napindalaja po szybie. Spryskiwacz i tylna wyceiraczka dzialaja normalnie. Poniewaz nie chce spalic ukaldu ktory rzadzi wycieraczkami wyjalem bezpiecznik bo tylko tyle przyszlo mi do glowy. Ale czeka jutro trasa na 9h (nieziela - wiec warsztaty out), sam cos jeszcze moge zrobic zeby jakos okielznac temat czy czeka mnie mnogo pitstopow do miejsca docelowego? Pomocy bracia :?
dawidF1, może być kilka rzeczy od drobnych do grubszych, mianowicie, zabrudzona -zawilgocona manetka od wycieraczek, zawilgocony lub uszkodzony przekaźnik czasowy wycieraczek który jest pod kierownicą , lub zawilgocona lub uszkodzona płytka z krańcówkami w silniczku wycieraczek ,wszystko możesz sprawdzić gorzej jeżeli będzie potrzebna część a nie będzie możliwości jej kupienia .ok
przekaźnik najlepiej to jakbyś mógł od kogoś-kolegi pożyczyć na próbę .ok
dawidF1, pod kierownicą nad pedałami masz taka niby kratkę mocowana na 2 wkręty typu trox25 ( gwiazdka) odkręć je i zdemontuj tą kratkę , po jej zdjęciu zobaczysz przekaźniki .ok
Odpalam rano autko wycieraczki dzialaja na rzadanie czytaj na ruch galy szok, nastepny kolo Lodzi juz w Polsce zaczynaja dzialac same - szok :cry: pada, spod kol leci z nieba leci wycieraczki napindalaja az szyby suche i boje sie ze zatre silniczek. Nagle jebs dzialaja na gale znowu w tyg jade do elektryka bo dla mnie to hydrozagadka :? dobrze ze prawie 500 km byl spokoj
[ Dodano: Pon 18 Lut, 13 18:26 ]
I znowu to samo, w dodatku z tylna sie cos dzieje, chodzi ale bardzo akrobatycznie prawie jak w dubstepie, zacina sie pracuje ale zacina. Jak ja wlaczam i wylaczam to te przednie sie wylaczaja....jutro elektryk mam nadzieje ze to nie jest gruba sprawa
Jak będziesz u elektryka to niech sprawdzi przewody w tylnym nadkolu . Mi tam się zebrało trochę wody i robiło się zwarcie bo kabelki przy wtyczkach zaśniedziały.
Komentarz