Panowie, jakiś jeszcze sprawdzony sprzedawca z olejem oraz płukanką? Oraz który olej lepiej wybrać? MOTUL 8100 X-MAX 0W-40 czy Millers Oils XF Longlife 0W-40 do 1.2 TSI 105 KM CBZB?
Problem z odpaleniem
Zwiń
X
-
Problem z odpaleniem
Witam.
Próbowałem zmienić pasek klinowy, ostatecznie go ściągnąłem ale napinacz jeszcze był do wymiany i niestety nie dało się go ściągnąć więc stary pasek powrócił. Przy tym całym zabiegu miałem podłączoną lampkę do akumulatora, jakieś 1,5h taka normalka na żabki pod plus i minus.
Wsiadam do samochodu, włączam zapłon i nic ?!?!?!?!?!
Ładuje akumulator z 2h próbuję odpalić i dalej nic?!?!?!?!
Podłączam do kumpla audi na kable on ma 92Ah akuu i nicc?!?!!
Mój aku jest nowy z tego roku .....
Co tu się mogło odwalić ?! na szybko Vaga podłączyłem i żadnych błędów a trzeba szybko furę do rana naprawić....
Ktoś pomoże ?
-
-
Okazało się, że kabelek taki czerwony co jest przy plusowej klemie (prawdopodobnie idzie on do alternatora tak sobie pomyślałem) był luźny, jakoś się odkręcił czy coś...
Przykręciłem go, aku naładowałem i zobaczymy.
A teraz mam inny problem coś przy pasku mega napierdziela, auto chodzi jak traktor i nie wiem co może być czy napinacz czy co ....
Raz mi się jeszcze tak stało, że jak byłem w garażu i dodałem gazu na 3000obr żeby posłuchać czy też wali, po momentalnym puszczeniu gazu auto zgasło :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloNuTiiiiii, najprawdopodobniej masz rozrząd przestawiony o ząb albo uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu .Koniecznie podłącz kompa pod auto
Teraz używka 350zł, plus nabicie i robota mnie czeka ;///
Komentarz
-
Komentarz