Nie swieca pokretla nawiewow- jak sie dostac
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Nie swieca pokretla nawiewow- jak sie dostac
Jak w temacie - zgasly mi podswietlenia pokretel nawiewow.
Kiedys rozbieralem tunel srodkowy, mimo to nie udalo mi sie dostac do przewodow tych pokretel.
Jest moze jakas prosta metoda ?Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
-
Żaróweczka
Środkowe pokrętło od załączania wentylatora wyciągasz i masz dostęp do malutkiej żarówki wyciągasz delikatnie pęseta żeby nie zostało wkładasz nową i to wszystko nie zakładaj nowego tematy skorzystaj z szukajki
Komentarz
-
SLuszna uwaga 8)Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
Jak pokrętło będzie stawiało opór, to złap je szczypcami przez szmatkęi podważ. Uważaj przy wyjmowaniu żarówki żeby jej cześć nie została w środku :wink: \
Nie pamiętam już, czy najpierw nie trzeba przypadkiem ściągnąć ramki.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
nie trzeba sciagac ramki, ustaw pokrelto na 2 to najlatwiej wciagnac, sam to ostatnio przerabialem
tylko za cholere nie udalo mi sie wsadzic nowej zarowki
ciezko wchodzi a dojscie jest do bani
i tak w sumie dalej mi nie swieci ;p
Komentarz
-
Panie kochany- żarówkę łapiemy pęsetką i nie ma problemu z wpięciem
Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
Kupilem az trzy, niby takie same jak była w srodku, nawet wygladaja identycznie ale cholernie ciezka wchodza i nie chca zostac tam na stale, tylko przy delikatnym ruszeniu od razu wypadaja :/
Komentarz
-
FishPL, bo musisz tą żaróweczkę porządnie wepchnąć...
Komentarz
-
-
Prawie każdy użytkownik O1 musiał się zmierzyć z tym problemem i znaleźć "patent" - ja nawet w dwóch autach. Jak to mówił mój znajomy: "masz głowę i h.j, to kombinuj"
Komentarz
-
Ja dorwałem kombinerki z cienkimi końcówkami i założyłem szmatkę na koniec i wszystko poszło gładkoKacperOpel Combo C 1,6 8v
O2 Combi 2.0 FSI
Komentarz
-
Komentarz
-
-
-
Jak nadal masz problem z włożeniem tej żaróweczki to rozbierz obudowę sterowania nawiewami. Musisz wyjąc wszystkie trzy pokrętła i delikatnie zdjąć ten czarny plastik- uważaj na zaczepy bo są delikatne. Ja musiałem tak zrobić bo u mnie poprzedni właściciel zostawił pękniętą żarówkę w środku.
Komentarz

15 sek. i po robocie
Komentarz