Chciałbym podpiąć na stałe kamerkę w aucie - w Lanosie po prostu dopiąłem do instalacji zapalniczki, która fabrycznie wyłącza się po wyjęciu kluczyka drugie gniazdo z bezpiecznikiem które ukryłem za konsolą centralną, w to na stałe wpiąłem poprzeciągany pod tapicerką i podsufitką kabel od kamerki i wszystko sobie śmiga.
W 01 niestety nie dość że zapalniczka jest w dupnym miejscu to nie jest odcinana po zabraniu kluczyka. Czy jest jakieś przyjemne miejsce w które można by się wpiąć z drugim gniazdem, tak aby było odcinane i schować je gdzieś za konsolą?
PieTrzaK, Pod kierownicą masz bezpieczniki i grube przewody idące do aku. Na jednym z nich po zapłonie pojawia się zasilanie.
Podłączałem tak dodatkową wtyczkę zapalniczki na przekaźniku i było git.
Musisz dorwać próbówkę i zobaczyć na którym pojawia się zasilanie po odpaleniu auta, bo niektóre mają stałe zasilanie
Z tego co kojarzę to zasilanie w gnieździe zapalniczki możesz odłączać przyciskiem blokującym sterowanie szyb.
oczywiście na właczonym kluczyku :szeroki_usmiech
W mojej jedynce po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi napięcie w zapalniczce dopiero zanika na 100% bo mam pod gniazdo podłaczone CB
Jacomelli, nie kojarze takiego guziczka, albo źle patrzyłem albo przy tylnym korbkotroniku takiego nie ma. :lol:
eggzman, miernik/próbowka to naturalna kolej rzeczy - myslałem że ktoś już praktykował takie mody i wie w jakie miejsce najfajniej się wpiąć - żeby było wygodnie i działało jak trzeba.
tomus7, z tego co mi główny użytkownik auta w postaci mojego ojczulka mówił to napięcie nie zanika w ogóle - ale czy sprawdzał tylko po wyjęciu kluczyka, czy też po otworzeniu drzwi nie weim. Sprawdzę jak bede miał dostęp osobiście do auta
Ja u siebie podłączyłem się do wtyczki od radia. Jest tam plus (kabel w kolorze żólty z czerwonym) pojawiający się po przekręceniu klucza do pierwszej pozycji i do momentu wyjęcia go ze stacyjki. Jest to obwód zabezpieczony bezpiecznikiem nr 37- styk S. Działa bez problemu, tylko trzeba pamiętać jak gdzieś się parkuje żeby klucz wyjąć ze stacyjki, bo jak wyłączysz zapłon to dalej jest napięcie.
Jest tak.Jak zdejmiesz osłonę nad nogami kierowcy ( torx 20) masz listwę z kablami( nad pedałem sprzęgła).Na styku 75X jest zasilanie po zapłonie( oczko fi 6) - masę masz wszędzie. I już.
Robert007, mam pytanie ?może podpowiesz mi kolego ?co jakiś czas przestają działać kierunkowskazy wentylator i wycieraczki? a po włączeniu na kilka sekund awaryjnych wszystko wraca do normy,,,który przekażnik za to odpowiada i gdzie go znajdę? w mojej 1 z 2000r.Z góry dziękuje za podpowiedz,,,,,,
janusz.gliwice , przekażnik od awaryjnych jest w środku we włączniku,domyślam się,że mówiąc wentylator masz na myśli ten w kabinie.Moim zdaniem wygląda to na problem z masą .Wiązka dochodząca do manetek gdzieś po drodze mogła na połączeniach trochę zaśniedzieć, tak samo podłączenie środkowych włączników.Zaczął bym od rozebrania osłony pod kierownicą + dół i sprawdzenia złączek (kostek) ewentualnie spryskania połączeń jakimś preparatem do styków elektrycznych.To tak na szybko (szpital w domu ) Jutro pokombinuję trochę o przyczynach i dam znać jak coś mi wpadnie do głowy.
Przepraszam że teraz dopiero odpisuje i tak nie w porę,,,lecz teraz dopiero dotarłem z pracy,,,no cóż ktoś musi pracować,,, aby inni mogli odpoczywać,,,Dziękuje kolego za odpowiedz i podpowiedz,,,jutro popołudniu spróbuję to opanować,,,dam znać gdy to opanuje,,,Życzę zdrowia i niech ten szpital znika z Twego domu,,,Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 22 Kwi, 13 17:07 ] Robert007, Witam pozdrawiam i dziękuje kolego,,,to był dobry trop,,,szukać pod kierownicą,,,dziś znalazłem usterkę,,,zaśniedziała masa w jednej z kostek!!!pod kierownicą,,,jeszcze raz dziękuję,,,i Pozdrawiam.
janusz.gliwice fajnie,że naprowadziłem na właściwy "trop" i udało się usunąć usterkę (a szpital z domu przeniósł się do szpitala taki lajf ) Pozdrawiam Robert. apa
Komentarz