Daj na PW cenę. Zastanawiam się nad założeniem do RSa zwykłego, dla mnie praktyczniejsze.
Dopinajcie wtyczki w skrzyneczkach na aku
Zwiń
X
-
Dopinajcie wtyczki w skrzyneczkach na aku
Witam.
Jak dotąd kilkukrotnie szukałem na tym forum jedynie pomocy, teraz chciałbym napisać być może do bólu banalną rzecz ale często pomijaną, ponieważ wymienia się wszystkie kabelki, sterowniki, bezpieczniki, czujniki, rozpatrujemy awarie na logikę i wydajemy mnóstwo kasy, nie mówiąc o naciągactwie elektryków. Ostatnio paliły mi się 3 kontrolki hamulca, abs, asr. od 3 miesięcy zamykałem auto bocznymi drzwiami bo alarm włączał się kiedy chciał bez powodu. Miewałem też totalnie irracjonalne zachowania w stylu ...kiedy auto stalo nagle gasnęły wszystie kontrolki na desce rozdzielczej, nawet godzina i data które są zawsze, a włączał sie wentylator chłodnicy i kręcił sie aż do rozładowania aku. Na każdą z tych przypadłości elektrycy i znajomi mechanicy albo dolewali płynu hamulcowego, zdejmowali czujniki, podłączali pod kompa, wymieniali wiązki, a zawsze chodziło o jedną magiczna wtyczkę w małej skrzynce na akumulatorze. Polecam zawsze diagnozę każdej usterki związanej z elektryką zacząć od tej prostej czynności, zajmuje kilka sekund a może zaoszczędzić wiele czasu nerwów i pieniędzy. Pozdrawiam :wink:
-
-
Gość
niby patrzylem, ale popatrze jeszcze raz bo mnie sie swieci wlasnie hamulec asr i abs tylko ze wyszedl czujnik abs prawy przod. stare a i tak skomplikowane.
Komentarz
Komentarz