Wynika z tego, że do 2k pln raczej nic nie da się wyczarować?
Problem z klapa wlewu Paliwa.
Zwiń
X
-
Problem z klapa wlewu Paliwa.
Witam.
Mam taki problem i nie wiem juz co moglo sie popsuc.Od jakiegos czasu wlew przestal sie otwierac. Czytalem i duzo osób pisze ze problem tkwi w silowniku od wlewu ze lubi sie zaciasc lub go wymienic na inny. Wiec tak zrobilem pojechalem kupilem drugi i nic. Wiec wymontowalem jeden i podlaczulem go pod zasilacz warsztatowy który daje napiecie 12V. Jeden jak i drugi bez zadnego problemu zadziałal. Wiec wziolem i wyczyscilem oraz uzylem W40 na tym otworze. Moze byl po prostu za brudny ale nadal nic. Potem sprawdzilem bezpieczniki i wsyztkie sa. Co moze byc przyczyna naglej awari.
-
-
No ok to wyglada tak. Sa dwie osoby i jedna ma za zadanie naciskac guzik od wlawu a druga sprawdza napiecie. Wyjołem caly silownik ale nie rozpinalem go. Miernik ustawilem na pomiar stalego napiecia 20V. Czarna sada do masy auta czyli budy a czerwony do jednej z koncówek przy silowniku i wynik jest taki ze pokazuje 4-5V skacze a gdy naciska ta druga osoba guzik to spada do 0. Tak jest na kazdej ze styków w wtyczce przy silowniku
Komentarz
-
-
Gość
moze byc problem po stronie tego "cyngielka" u mnie kiedys nie chcialo sie zamknac bo byl zawalony czy cos i sie zablokowal. popsikalem poruszalem recznie i dziala do dzis.
Komentarz
-
Witam.
Wczoraj poswiecilem caly dzien na znalezienie iokazalo sie ze ktos kiedys mial z tym problem.
A wiec zaczolem spwadzac czy nie ma gdzies przepalonego kabla od silownika. Do tego uzylem przerobionego zasilacza komputerowego co daje 12V.
Wiec najpierw wtyczka sam i silownik dziala. Wiec ide dalej rozbieram kolo siedzienia z tylu te plastkiki i znajdukje kable od silownika i dziala potem dalej. W taki sposób dochodze to samego przodu auta. Czyli odkrecam schowek i jest ok okazuje sie ze przerwa w kablu wystepuje gdzies pod cala deska czyli juz tego nie rozkrecalem. Postanowilem ze zasilanie wezme z zapalniczki i teraz juz wszystko działa.
Pozdrawiam Mateusz
Komentarz
-
Komentarz