Problem z klapa wlewu Paliwa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Teferi
    Classic
    • 2014
    • 3

Wynika z tego, że do 2k pln raczej nic nie da się wyczarować?
  • mateusz091
    Classic
    • 2013
    • 9

Witam.

Mam taki problem i nie wiem juz co moglo sie popsuc.Od jakiegos czasu wlew przestal sie otwierac. Czytalem i duzo osób pisze ze problem tkwi w silowniku od wlewu ze lubi sie zaciasc lub go wymienic na inny. Wiec tak zrobilem pojechalem kupilem drugi i nic. Wiec wymontowalem jeden i podlaczulem go pod zasilacz warsztatowy który daje napiecie 12V. Jeden jak i drugi bez zadnego problemu zadziałal. Wiec wziolem i wyczyscilem oraz uzylem W40 na tym otworze. Moze byl po prostu za brudny ale nadal nic. Potem sprawdzilem bezpieczniki i wsyztkie sa. Co moze byc przyczyna naglej awari.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

mateusz091, a sprawdziłeś czy masz zasilanie w kostce którą wpinasz do siłownika? Po kabelku i przerwa się znajdzie.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• mateusz091
        Classic
        • 2013
        • 9

No ok to wyglada tak. Sa dwie osoby i jedna ma za zadanie naciskac guzik od wlawu a druga sprawdza napiecie. Wyjołem caly silownik ale nie rozpinalem go. Miernik ustawilem na pomiar stalego napiecia 20V. Czarna sada do masy auta czyli budy a czerwony do jednej z koncówek przy silowniku i wynik jest taki ze pokazuje 4-5V skacze a gdy naciska ta druga osoba guzik to spada do 0. Tak jest na kazdej ze styków w wtyczce przy silowniku

Komentarz

• mateo15
          Ambiente
          • 2009
          • 132

u mnie tez był problem z klapką, z tym że po naciśnięciu było słychać siłownik,a nie otwierało, jedna osoba w aucie naciskała a druga otwierała :P (rzadko bo na LPG jeżdżę), a problemem była blaszka w klapce, podgiąłem i klapeczka odskakuje wzorcowo

Komentarz

moze byc problem po stronie tego "cyngielka" u mnie kiedys nie chcialo sie zamknac bo byl zawalony czy cos i sie zablokowal. popsikalem poruszalem recznie i dziala do dzis.

Komentarz

• mateusz091
              Classic
              • 2013
              • 9

Witam.

Wczoraj poswiecilem caly dzien na znalezienie iokazalo sie ze ktos kiedys mial z tym problem.

A wiec zaczolem spwadzac czy nie ma gdzies przepalonego kabla od silownika. Do tego uzylem przerobionego zasilacza komputerowego co daje 12V.

Wiec najpierw wtyczka sam i silownik dziala. Wiec ide dalej rozbieram kolo siedzienia z tylu te plastkiki i znajdukje kable od silownika i dziala potem dalej. W taki sposób dochodze to samego przodu auta. Czyli odkrecam schowek i jest ok okazuje sie ze przerwa w kablu wystepuje gdzies pod cala deska czyli juz tego nie rozkrecalem. Postanowilem ze zasilanie wezme z zapalniczki i teraz juz wszystko działa.

Pozdrawiam Mateusz

Komentarz

Pracuję...