rafiki, ale ja będę miał to z 1.2 a Mariusz ma z 1.6 bez turbawki. Moja ma mieć 10,3 do setki katalogowo Mariusz a Twoja ile?
Nie działa wentylator klimatyzacji
Zwiń
X
-
Nie działa wentylator klimatyzacji
Witam. Ostatnio borykam się z problemem nie działającego wentylatora klimatyzacji. Problem objawia sie nastepująco: Po odpaleniu silnika i włączeniu klimy wentylator kręci przez chwilę i potem nie daje znaku życia. Czytałem trochę o tym problemie ale niestety już mnie przerasta. Wymieniłem na nowe: wentylator i sterownik wentylatorów. Dalej to samo. Nie mam pojęcia już gdzie szukać problemu. Dodam że wentylator nie dostaje napięcia ze sterownika po czasie jak przestaje kręcić ( sprawdzane na nowym i starym sterowniku). Proszę o porady bo już mi ręce opadają. Jest to Octavia z 2003 roku 1.9 TDI
-
-
Klima działa bardzo dobrze dopiero podczas jazdy, więc czynnik raczej jest. Znalazłem przepalony bezpiecznik 40 A przy akumulatorze, po zmostkowaniu wentylator ruszył i klima zaczęła działać. Coś musiało być przyczyną przepalenia bezpiecznika. Obróciłem ręką drugi wentylator 345mm i strasznie cięzko chodzi. Myślę że to on jest powodem przepalenia bezpiecznika, a drugi wentylator nie działa bo jest połączony z tym pierwszym.
Komentarz
-
Komentarz