Hej, mam prośbę czy może ktoś rzucić okiem na logi statyczne i dynamiczne bloku 003 przepływka , auto kolegi A4 96 rok 90 koni. , ma zaślepiony EGR , mega dużo pali ok 10 l po mieście. Niestety nie ma możliwości podmiany przepływki. Zerknij cie plis
Objaw to mega duże spalanie, i taka jak studnia turbo dziura przeskok z 1500 - 2500 nie wiemy co się dzieje . I nie słyszę turbiny , możecie zerknąć czy w logach ona pompuje cokolwiek, zaworek N75 niedawno wymieniony na nowy oryginał i węże podciśnienia.
auto max nagrzane, filtr wymieniony ok 6 miesięcy temu.
Z filtrem to jest rzeźba bo poprzedniemu właścicielowi mechanicy założyli filtr od forda i jak mi wymieniali to zrobili oczy że jest inny czy to może mieć wpływ??
[ Dodano: Sob 22 Lut, 14 17:17 ]
czy możliwe że dostaje za mało paliwa?? ostatnio mechanik coś mi grzebał przy nastawniku i zwiększał kąt wtrysku ( bo słabo palił)
Napisał, że przy wymianie zauważyli, że wcześniej był od forda.
Kąt wtrysku jest obecnie lekko opóźniony, więc jeśli mechanicy go przyśpieszali to musiał być dużo przestawiony, skoro teraz lepiej pali.
Ciągle brakuje loga 001 dynamicznego.
Zrób także 001 na samym zapłonie, bez odpalania - oby ci spece nie grzebali w nastawniku...
Oczywiście mój błąd, silnik 1.9TDI PD BXE w O2 FL, zmieniłem już w profilu, i trochę podkręcony do 139KM i 305Nm, przy deptaniu bardzo buczy jak by miał zapchanego kata, i szczerze tych kucy wcale nie czuć
Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Komentarz