centralny z pilota nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomasz_UC
    Classic
    • 2017
    • 0

Ja się spóźniłem :-)
  • tomasz_UC
    Classic
    • 2014
    • 1

Witam,

Proszę o poradę w pewnej sprawie. Dokładnie chodzi o nie działający centralny z pilota.
    Przeczytałem kilka podobnych wątków ale nie rozwiązały one mojego problemu.

Jak to wygląda u mnie:
    -centralny działa z kluczyka- zamyka otwiera wszystkie drzwi
    -centralny nie działa z pilota - zero reakcji - pilot świeci
    -posiadam dwa oryginale piloty
    -próby kodowania ich nie powiodły się - dalej nie działa
    -moduł jest suchy - jego numer to 1C0 959 799A
    -nie za bardzo wiem który numer z pilota podać - na płytce jest 2803 c00286a 434mhz
    -piloty nie działały odkąd kupiłem auto

Co mogę dalej sprawdzić, czy od razu wymienić moduł? Czy ktoś wie czy częstotliwość modułu i pilota jest taka sama.

Z góry dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam
    Tomasz

[ Dodano: Pią 28 Lut, 14 14:37 ]
    Posprawdzałem kilka dodatkowych rzeczy:

- byłem u jakiś magików i podobno piloty są sprawne, udało mi się nawet jeden zakodować Vagiem. Niestety centralny nadal nie działa.
    - naprawiłem mikro przełączniki w obu przednich drzwiach - nadal centralny nie działa ale chociaż mam oświetlenie wnętrza

Dodatkowo nie mogę wejść bezpośrednio w grupę 35 ( centralny zamek )poprzez VAGa. tak jak by był on niedostępny.

Czy wie ktoś może co może być tego przyczyną?

Komentarz

• jakroj
      Classic
      • 2013
      • 4

wiesz co miałem podobny problem.. rozłączylem klemy zwarłem je na ok.15 sek. i zalozylem spowrotem.. bledy sie pokasowały i pilot wkoncu zaskoczyl.. poprostu alarm sie zwiesil czy cos w tym stylu.. sprobuj takiej opcji.. mnie pomogla
      Pozdrawiam.

Komentarz

• lukasz16v
        Rider
        • 2012
        • 271

Dołącze się do tematu.U mnie centralny działa z pilota do tego alarm się włacza jeśli się go zamknie z pilota.Ale..nie mogę otworzyć auta kluczykiem.. czy kluczyk do drzwi jest ten sam co i od stacyjki czy jak? mam 2 piloty 2 kluczki i kluczyki pasują tylko do stacyjki.Pytam na wypaddek bo kiedyś upadł mi pilot i bateria nie łączyła,za cholere nie mogłem otworzyć samochodu kluczykiem bo porpostu nie pasuje tylko muszę mieć dobry sprawny pilot.I teraz pytanie co kupić/zrobić żeby można było otworzyć auto również z kluczyka w razie jak by pilot padł..? w pilocie mam rownież immobiliser...
        O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
        Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• paluch36
          Classic
          • 2014
          • 15
          • Octavia I (1U2)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

odświeżę trochę temat a mianowicie padł mi moduł komfortu (nie działało oświetlenie) wymieniłem na inny ale o takim samym oznaczeniu (1J0 959 799 AH) od wymiany nie działa centralny z pilota próbowałem kodować przez włączenie zapłonu i naciśnięcie guzika, włączenie i wyłączenie i naciśnięcie, zamknięcie zamka mechanicznie i naciśnięcie guzika i nic nie pomaga a mam tylko jeden kluczyk na forach szukam jeszcze innych metod jak zakodować ale nic nie mogę znaleźć może jest jakaś metoda zakodowania vagiem??

Komentarz

Pracuję...