czujnik na wale

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DawPow
    Classic
    • 2016
    • 10

czujnik na wale

dzień doberek :szeroki_usmiech. patrząc za.okno to się raczej pogodynki pomyliły

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 15 06:37 ]
    qu_bek, zaworek n75 powinien ci wyskoczyć w VCD-sie, jeśli nie, to wizualnie wężyki posprawdzasz, gruszke też jesteś w stanie sprawdzić na aucie czy się nie zacina :wink:
    jeśli to wszystko będzie ok to pozostaje turbinka

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 15 06:40 ]
    jak tam z.kreglami?? ktoś chętny na przyszły tydzień ??

[ Dodano: Pon 20 Kwi, 15 08:46 ]
    dzień doberek po weekendzie :szeroki_usmiech
  • karollog
    Classic
    • 2013
    • 13

czujnik na wale

Cześć.

Mam problemy z uruchomieniem auta w przypadku gdy silnik "nieoczekiwanie" mi zgaśnie.
    Brak zapłonu występuje najczęściej gdy przejadę sporo km..ostatnio 500. Oto kilka kwestii:
    1) zazwyczaj po 5 - 10 min udaje mi się znowu odpalić auto
    2) raz mi sie nie udało całkowicie, wyświetliła mi sie na stałe kontrolka ESP.
    3) czas "kręcenia", chodzi mi o rozruch, jest rożny, a wartości wahają sie w granicach 1-2 sek.

A teraz odnośnie punktu 2)
    Ostatecznie podłączyłem sie kablem do lapka i zresetowałem błąd - auto odpaliło normalnie.
    Log:
    16727 - Camshaft Position Sensor (G40): Signal too High P0343 - 35-10 - - - Intermittent

Podejrzewam, ze ten czujnik jest uszkodzony.
    Moje pytanie brzmi: czy jest to temat łatwy do ogarnięcia samemu, czy procedura jest bardziej skomplikowana (nie mam własnego kanału itp... ,a nie wiem jak sięgnąć po ten czujnik). Oraz jak faktycznie sprawdzić, ze to ten czujnik... . Przejmować sie tym, czy to jakaś pierdółka...
    PZDR.
    Octavia I Combi 4x4 SLX
    115KM AZH 2.0 + LPG

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

czyjnik jest pod rorzadem ,zanim kupisz czujnik przydało by sie sprawdzic instalacjie czy ona nie jest uszkodzona .jak cos to moge ci pomóc to ogarnac .
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

Pracuję...