Zamieszczone przez sew1981
Problem z "pstryczkiem" od el. szyby
Zwiń
X
-
NIK jest przeznaczony raczej tylko do kontroli prawidłowości wydatków z państwowej kasy i robienia raportów, więc reszta należy do innych służb, instytucji.Tagi: Brak
-
Do obsługi elektrycznej szyby w drzwiach kierowcy służy dwustopniowy przełącznik, pierwszy stopień opuszcza szybę dopóki go nie puścimy, drugi opuszcza szybę do samego końca ...logiczne prawda. U mnie natomiast nie działa pierwszy stopień, miał już ktoś podobny problem? Z góry WIELKIE dzięki za jakieś info
GALERIA
1.9 TDi / ASV / ~145 PS
-
hmm no rozbierz i zobacz czy coś nie połamało się itp
ale generalnie to na tyle tani element - używke za 30-50zł kupisż bez problemu :P
Komentarz
-
danishow, rozbierz, i wyczyść, rozruszaj - w środku są takie gumki. Z reguły pomaga a jak nie to tak jak pisze d00lar, lub całkiem nowe z zamiennika spod chińskich rączek.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Boczka nie trzeba ściągać, trzeba tylko rozmontować ten uchwyt co łapiesz za niego zamykając drzwi.
Komentarz
-
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/118
tam masz jak wyjąć te przełączniki / wymienić
z tego co pamiętam same przyciski są/ elektronika tam trzyma sie na 4 śrubkach
ale nigdy tego nie rozbierałem nie było potrzeby :P
Komentarz
-
danishow też miałem ten sam problem tylko mi nie działał drugi stopień przy opuszczaniu szyby kierowcy.
Nie zabierałem się za naprawę bo myślałem że trzeba ściągać boczek drzwi, ale dzięki poradnikowi od d00lara wziąłem się dziś za to. Dzięki za poradnik
Najpierw te przełączniki przeleciałem sprężarką bo były trochę zabrudzone a później takim preparatem popsiukałem od elektroniki i przełącznik się naprawił, działają oba stopnie.
Tylko nie wiem czy te czyszczenie pomogło bo też zauważyłem że te pręciki trochę zaśniedziały co wchodzą w kostkę i może po prostu pomogło wypięcie i wpięcie kostki, tego to już nie wiem.
No ale grunt że wszystko działa
Komentarz
-
luzno fajnie że się udało
kiedyś przypadkiem to znalazłem - sporo ciekawych opisów tam mają
np jak sprawdzić gruchę od turbo /n75
alb jak skasować inspekcje olejową
http://www.skodaczesci.pl/porady/
Komentarz
-
>140 kucy
.