"Cykanie" ze skrzynki bezpieczników

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Komix
    Classic
    • 2007
    • 3

Zamieszczone przez DetailerShopP-ń
    NIe ma potrzeby by glinkować czy sięgać po polerkę. Wystarczy dekontaminacja chemiczna panie kolego
    Potrzebujesz po prostu dobrego deironizatora.
    CarPro IronX i Gyeon Iron to jedyne dwa produkty które mogę polecić jako bardzo skuteczne a zarazem delikatne. Można bez obaw stosować je na nadwoziu (przy zachowaniu elementarnej ostrożności oczywiście - np nie pozwolić im zaschnąć).
    Spryskujesz "zainfekowane" miejsca, dajesz chemii kilka minut żeby mogła zadziałać i spłukujesz obficie wodą pod ciśnieniem.
    Mógłbyś napisać, który preparat z dwóch które wymieniłeś polecasz i dlaczego?
    Komix
  • TuneR
    Drive
    • 2006
    • 65
    • Octavia III (5E3)
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Witam,

Niedawno nabyłem Octavię 1,9TDi ASV i zauważyłem jedną denerwującą rzecz - przy przyspieszaniu i odejmowaniu gazu ze skrzynki bezpieczników dochodzi odgłos cykania. Bezpieczniki wyglądają ok, docisnąłem je a odgłos pozostał. Tak samo jest na zimny i ciepłym silniku. Spotkał się ktoś z taką sytuacją?

Pozdrawiam

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3777
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pod deską, nad pedałami, z lewej strony kolumny kierowniczej znajduje się skrzyneczka z przekaźnikami. Zanurkuj od dołu, zdejmij osłonę, popatrz, posłuchaj, pomacaj :idea:
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• TuneR
        Drive
        • 2006
        • 65
        • Octavia III (5E3)
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Udało mi się rozwiązać cykający problem - przekaźnik 103 Po wymianie jak ręką odjął.

Komentarz

Pracuję...