pstryczek, pismo jak pismo, nie wyróżnia się niczym szczególnym, jest nadawca, adresat, podpis, nawet "firmowy" papier :P ciekawe jestem tylko co by musiało być żeby zostały stwierdzone nieprawidłowości...
Prawy kierunkowskaz szybko miga
Zwiń
X
-
Prawy kierunkowskaz szybko miga
Mam problem z kierunkowskazem , gdy włączam skręt w prawo i tylko w prawo ( w lewo jest dobrze ) zaczyna migać dwa razy szybciej niż normalnie .Nie zawsze się to zdarza ale często w momencie hamowania w zakręcie - jak puszczę hamulec jest OK. Zauważyłem że gdy miga szybciej z tyłu samochodu przygasają na zmianę światła pozycyjne i tylny kierunkowskaz. W czym może być problem?
-
-
Miałem podobnie tyle ze nie wiem czy przygasało cos z tyłu. zacznij od tego ze może nie łączy Ci któraś żarówka od kierunków np w momencie jak hamujesz??' mi też czasem szybciej mrugała tyle że lewa i pomogło dociśniecie kostki w lewym przednim kierunku.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Masa z tylu. tylko nie pamietam czy prawa lampa ma swoja, czy korzysta ze wspolnej masy w lewym boczku, tam gdzie najczesciej wszystko zaczyna gnic jak przerwie sie przewod spryskiwacza.
CANami nie ma co sobie glowy zawracac w O1 nawet z 2007 roku ida normalne kabelki do tylnych lamp.
Popros kogos, albo nacisnij i zablokuj hamulec, wlacz swiatla i zobacz jak swieci tyl, a potem wlacz kierunkowskaz.
Komentarz
-
-
Obejrzyj dokładnie kabelki i kostki łączeniowe przy samych światłach z tyłu. Czasem się przecierają i wtedy różne ciekawe rzeczy się dzieją. U mnie było tak, że po naciśnięciu stopu prawy kierunek przestawał działać. Pomogła dodatkowa izolacja kabelków (prawa lampa), czyszczenie styków zarówno w kostce jak i w lampie (również gniazda żarówek) i dodatkowo popsikanie chemią (jakąś do elektryki). Nie wiem co miało kluczowe znaczenie, podejrzewam że izolacja (taśma izolacyjna wystarczyła) ale jak wpadniesz na pomysł rozbierania kostek to trzeba być bardzo cierpliwym i ostrożnym. Da się to zrobić, ale lubią pękać przy otwieraniu. Powodzenia
Komentarz
-
Komentarz