pinologia komputera silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • castokars
    Classic
    • 2017
    • 13

Zamieszczone przez Dzida
    Zamieszczone przez maxpaynemm
    A co sadzicie o 4K w telewizorach z nizszej polki cenowej? np LG.
    Moim zdaniem, to bardzo dobry produkt. Szukałem czegoś w zastępstwie starej plazmy, która moim zdaniem miała obraz zajebisty, a żaden z TV LED/LCD nie dawał obrazu z którego byłbym zadowolony.

Kupiłem LG 4K w promocji w MM, za 2500 PLN 49 cali. Ma wszystko Wi-Fi, 3 wejścia HDMI, cuda na kiju z których nie korzystam.
    Czyli zmieniłeś bdb telewizor plazmowy na miernotę totalną. Przypuszczam, że kupiłeś model UB820, czyli UHD na 50Hz matrycy, z beznadziejnym kontrastem, bez wsparcia dla 4k przez HDMI czy USB oraz dla treści z sieci.

Poza tym stawiam zgrzewkę ulubionego trunku, temu kto odróżni materiał 4k od materiału FHD przy ~50" z odległości nawet 2m. Różnice są niezauważalne.
  • castokars
    Classic
    • 2014
    • 37

Mam sterownik silnika
    numer 0 261 200 784. od golfa III vento 1.8
    Chciałbym się połączyć z nim "na stole" za pomocą vaga (vag-com). Jaka jest pinologia ? Jak to muszę zrobić?
    Troszkę poszperałem w internecie i znalazłem pinologie tego ECU z jakiegś programu.
    Jest to ECU z OBD I czy za pomocą interfejsu kkline OBD II można podłączyć się z tym komputerem na stole? Proszę o poradę, ocenę i wskazówkę co do mojego toku myślenia:
    - po pierwsze muszę zasilić interfejs : 4 - masa, 16 - +12V, 7 - linia K, 15 - linia L ( czy jest potrzebna)?
    - zasilić komputer ECU z akumulatora wg schematów: plus - 21, masa - 17, 20, 1, 12. oraz z pinu 29 ( linia K) wyprowadzić połączenie z pinem 7 w OBDII interfejsu? czy powinienem również wyprowadzić połączenie z Lini L pinu 11 do 15 z interfejsu?
    Załączone pliki

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

kwestia zasadnicza.. po co chcesz go łączyć na stole?
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• castokars
        Classic
        • 2014
        • 37

Znalazłem schemat silnika : ABS, vento 1,8 benzyna
        Czy ktoś może sprawdzić czy dobrze odczytuje schemat w celu podłączenia odpowiednich pinów:
        -plus: 21,3;
        - plus po zapłonie: 24, 23;
        - masa: 12, 1, 15, 20;
        - linia K: 29,11;

Komentarz

Pracuję...