Diagnostyka OBD2 Octavia 2.0 Gaz problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kacper10714
    Classic
    • 2018
    • 0

Zamieszczone przez Britos
    Zamieszczone przez redwater
    Zamieszczone przez klarus
    achilles, nikt z posiadaczy 1.8 tsi z 2012 roku (i później) nie zgłaszał do tej pory problemów olejowych...
    Ale wszystko przed nami :diabelski_usmiech
    Skoro planujesz zakup dopiero za 2-3 lata, to masz sporo czasu, aby obserwować temat
    Jak coś ma się dziać z tymi rocznikami, to napewno w tym czasie wyjdzie... bądź czujny
    Jak na wysilony silnik mysle, ze to w normie jest.
    1.8 tsi to wysilony silnik? Nie sadze, ma spoory zapas mocy jeszcze. 160km z 1.8 turbo to nie jest dużo, stare 1.8t mało 150,180km i robi bardzo ładne przebiegi po 300-400tys bez większych problemow
    1.8T miało nawet 225KM w TT i Leonie, a nadal nikt nie mówił o jego wysileniu. Wysilone to jest 1.4 TSI, które zaraz zbliży się mocą do CDAA...
  • kacper10714
    Classic
    • 2014
    • 38

Witam. Zakupiłem ostatnio Kabel Polski Vag KKL i oprogramowanie w wersji 2.5. Dodatkowo pograłem i zainstalowałem wersje 4.9.
    Posiadam Skodę Octavie 2.0 + Gaz
    Podczas diagnozowania zauważyłem że mam dostęp do silnika i poduszek powietrznych. Czasem połączy się z modułem komfortu i ABS.
    Z innymi opcjami nie mogę się połączyć, np z drzwiami od kierowcy, a wiem, że na diagnozie w firmie serwisowej mogli i powiedzieli że mam błąd od lewych drzwi.

Czy mam zły kabel czy złym oprogramowaniem się posługuje. Wiem że w firmie serwisowej używają innego oprogramowania.

Pozdrawiam i czekam na pomoc bo może jeszcze odeśle produkt.

Komentarz

• Krzycho-63
      Rider
      • 2007
      • 628
      • Superb II (3T4)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kacper10714
      Z innymi opcjami nie mogę się połączyć, np z drzwiami od kierowcy, a wiem, że na diagnozie w firmie serwisowej mogli i powiedzieli że mam błąd od lewych drzwi.
      Błąd dotyczący drzwi odczytuje się w module komfortu.
      Skoda Superb II Ambition
      2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• kacper10714
        Classic
        • 2014
        • 38

Dzięki jutro sprawdzę Jestem jeszcze początkujący w tm temacie.
        A ile mogę odczytać z takiego vag (jakie są jego możliwości)?? szukam jakiegoś tutoriala do octavi ale nie mogę znaleźć.
        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...