alternator

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JAVA
    Classic
    • 2014
    • 9
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

alternator

Niech podejmie się ten kto ma najbliżej coby rękę na pulsie trzymać.
    Niestety prawda jest taka, że zawsze organizator oberwie po uszach za coś co wynika nie z jego winy.
  • STL
    Classic
    • 2012
    • 2

alternator

Witam, panowie mam problem z ladowaniem i chcę wymienić altka ,i teraz czy altek z Bory 1.9 tdi 120A będzie pasował do mojej Octavii 1.9 tdi 90A tzn mocowanie i czy nie za duży?

Komentarz

• pekool
      Rider
      • 2012
      • 321
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bedzie pasowal
      pekool

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

STL, Gabarytowo będzie pasował a napięcie będzie regulował regulator napięcia.
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Marcin230693
          Drive
          • 2012
          • 66

Witam, odkopie temat ponieważ zaciera mi się łożysko alternatora i strasznie szumi, chce go wymienić na inny używany. Musi on być z 1.4 bca czy będzie pasował np z 1.6 czy 1.8 ? Jeżeli tak to który był najmocniejszy ? Mam troche sprzętu audio w aucie i mocniejszy by się przydał przy okazji

Komentarz

• innotic
            Ambiente
            • 2013
            • 111
            • Octavia I (1U2)
            • AGU 1.8 20VT 150 KM

Jeśli nie masz palącej konieczności to nie wymieniaj alternatora tylko zregeneruj ten co masz teraz - koszty znacznie niższe a zawsze masz pewność co masz włożone pod maską. Tylko jedź do warsztatu, który robi to porządnie - wielu elektromechaników wymienia tylko łożyska zostawiając stare części...
            Tutaj potrzeba wymiany wszystkiego zużywającego się i wtedy masz pewność, że altek posłuży Ci długo
            >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
            >>Link alternatywny<<

Komentarz

• aniol
              RS
              • 2012
              • 5228
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Marcin230693, Kolega innotic, dobrze cie radzi.Bardzo dobre warsztaty nawet mają alternatory na wymiane po regeneracji oczywiście z gwarancją.
              http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• innotic
                Ambiente
                • 2013
                • 111
                • Octavia I (1U2)
                • AGU 1.8 20VT 150 KM

Też miałem to robione niedawno przy okazji wymiany rozrządu. Zapłaciłem za to ~80zł po znajomości i śpię spokojnie.
                Mój znajomy który mi to robił, zajmuje się tym na codzień. Przestrzega też przed kupowaniem alternatorów nowych - chińskich. Można dostać takowe znacznie taniej, ale ich jakość jest bardzo mizerna.
                >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                >>Link alternatywny<<

Komentarz

• Marcin230693
                  Drive
                  • 2012
                  • 66

Chińskie odrazu skreśliłem, wolałem sprawną używke. Jutro mam zamiar go wyjąć i rozebrać, będe widział co go dokładnie boli 80zł za regeneracje to rozsądna cena, dzięki za porady

Komentarz

Pracuję...