LICZNIK OCTAVIA o1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pingwin12
    Classic
    • 2018
    • 0

LICZNIK OCTAVIA o1

Cześć Wszystkim!

Ostatnio dłuższy czas miałem przerwę (mały "psychodół") w aktywności w wątku i kontakcie telef. (z powodów nie mających żadnego związku z forum i ludźmi) za co bardzo przepraszam Wszystkich zainteresowanych....

Aha - z chęcią wybiorę się na Wigilię do Koziegłów a może uda się nawet na spota 13.11....

Pozdrawiam...
    J.
  • pingwin12
    Classic
    • 2014
    • 17

LICZNIK OCTAVIA o1

Witam wszystkich na tym forum
    Jako ze jestem nowym uzytkownikiem na tym forum chciałbym uzyskac kilka informacji

Zakupilem skode octavie z 2000 r ktora ma stary licznik z komputerem MFA chciałbym załozyc licznik poliftowy z fisem co jest potrzebne do tej operacji jak to wogole wygląda

Komentarz

• koleś
      RS
      • 2009
      • 2840
      • Fabia combi (6Y5)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wymianę licznika robiłem tu:
      Naprawa liczników samochodów osobowych, ciężarowych, motocykli, skuterów, quadów, maszyn rolniczych i budowlanych. Naprawa wyświetlaczy samochodowych

Za 100 zł mam teraz maxi-dot
      Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
      Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• pablokinah
        Rider
        • 2010
        • 574

Ja robiłem ale wstawiłem licznik z passata z lat 1999 do 2001
        gdyż można w nim ustawić obsługę kontrolki poduszek nie po can
        a w liczniku octavi po fl łączy się po can i trzeba będzie wyłączyć tą kontrolkę a po za tym zlikwidować będziesz musiał wyświetlanie błędu poziomu oleju chyba że masz ten czujnik.

A ja to mniej więcej robiłem tak
        jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• pingwin12
          Classic
          • 2014
          • 17

a wykoałbys taka operacje

Komentarz

• pablokinah
            Rider
            • 2010
            • 574

Nie bardzo i obecnie brakuje mnie kabeka vag tacho
            ( no i musiałbym wolne brać w pracy bo dla mnie to robota na dwa dni )

Komentarz

• pingwin12
              Classic
              • 2014
              • 17

ok ale jezeli chodzi o moj samochod to wydaje mi sie ze jest po lifcie po jest z połowy rocznika 2000 czujnik poziomu oleju mam

Komentarz

• pablokinah
                Rider
                • 2010
                • 574

Jak jest po lifcie to jest dużo łatwiej wystarczyło by mieć nowy licznik z pinem i czyste pastylki immo i jeżeli byy ci nie przeszkadzało to nie zmieniać przebiegu .(tak by było może na dwie godziny roboty)
                PS. Jak na środku licznika masz w rzędzie cztery kontrolki to masz polifta jak trzy przedlift

Komentarz

• pingwin12
                  Classic
                  • 2014
                  • 17

pablokinah, mam trzy kontrolki w rzedzie i czujnik poziomu oleju jest w samochodzie jednak zadna wtyczka nie idzie do niego czyli jesli mam taki licznik to co musiałbym zrobic a czy z passata podejdzie ??

Komentarz

• pablokinah
                    Rider
                    • 2010
                    • 574

To jeżeli czujnik masz mmożna by się pokusić i podpiąć go i wtedy nie będzie trzeba do licznika kombinować z wsadem , ja mam od passata więc podejdzie zrobić będziesz musiał to co ja w linku
                    mnie osobiście nie poszło podpięcie licznika z octavi po fl jedno że musiałbym wyłączyć kontrolke poduszek a drugie nie dałem rady zakodowac immo chyba że kupiłem uszkodzony licznik

[ Dodano: Sro 01 Paź, 14 16:02 ]
                    Ja pierwsze co to aby nie stracić zaduzo kasy to kupiłem licznik z anglika

Komentarz

Pracuję...