Dostali po łapach za zbytnie rozpychanie się na rynku USA.
problem z alarmem
Zwiń
X
-
problem z alarmem
Witam,
A wszystko zaczęło się tak...
Pewnego dnia po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyków światła na desce rozdzielczej nie zgasły (to zauważyłem dopiero w nocy, ponieważ spowodowało to wycie alarmu ostrzegającego jak się domyślam o rozładowywaniu się akumulatora). Alarm skutecznie został wyłączony przez przekręcenie małym kluczykiem znanego miejsca pod maską, ale rozładowywanie akumulatora następowało nadal. Na szczęście akumulator nie rozładował się zupełnie do momentu kiedy go odłączyłem.
W tym momencie kiedy go znów podłączam, pierwsze co to włącza się alarm i migają światła awaryjne. Z tego powodu syrenę alarmu mam "wyciszoną". Co więcej miga bardzo intensywnie dioda autoalarmu i zapalają się kontrolki na desce rozdzielczej - bez wkładania kluczyka. Kiedy wkładam kluczyk, odpala ale alarm wciąż daje o sobie znać miganiem świateł awaryjnych.
Wpadłem więc na pomysł, że to wina alarmu - ale może się mylę. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć?
Dziękuję
Łukasz
-
-
Oczywiście może być wina autoalarmu, ale trzeba pamiętać, że alarm czymś musi być włączany, a więc przede wszystkim sprawdzić poprawne działanie mikrostyków w drzwiach, tylnej klapy i wyłącznika maski silnika, który jest z reguły dodatkowo montowany.
Niektóre alarmy reagują na spadek napięcia akumulatora, a więc sprawdzić naładowanie i jakość połączenia klem akumulatora.
Komentarz
-
Komentarz