dioda w drzwiach kierowcy OCTAVIA 2004 , 1ka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rundek
    Classic
    • 2016
    • 14

Enriquez, goli
  • gorgisz
    Classic
    • 2013
    • 29

Witam,
    Prosze o pomoc w nastepujacym temacie;

Kilka dni temu zauwazylem ze dioda która jest w drzwiach od kierowcy po otworzeniu auta jakby się dalej swiecila, ale nie miga, tylko delikatnie ''tli sie'';

Co jakiś czas w trakcie jazdy pod tapicerka drzwi kierowcy slychac „pstryk” i w tym momencie swiatla drogowe na moment –chyba na skutek spadku napięcia- delikatnie przeskakują tj nie wylaczaja się!!!!! tylko na 1 sekunde minimalnie przygasają;

Auto jedzie normalnie;

Pytanie co to może być?

Dziekuje za pomoc.

PS
    Auto ma tylko fabryczny immobilizer bez autoalarmu.

Tomasz

Komentarz

• b-bar01
      Elegance
      • 2007
      • 985
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

gorgisz,
      nie wiem czy to to samo, ale u mnie dziwnie świecąca się dioda była preludium do wariacji z modułem komfortu w drzwiach,
      najpierw dioda, po jakimś czasie, po opadach deszczu i śniegu el. szyby, lusterka i centr. zamek zaczęły żyć swoim życiem.
      *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

gorgisz, Podłącz pod kompa,widze że centralny coś zaczyna świrować.A dobrze by było co byś przed demontażem tapicerki wiedział czego szukać
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• gorgisz
          Classic
          • 2013
          • 29

witam,
          wracam do tematu;

teraz oprócz tego co pisałem wyżej drzwi od kierowcy nie otwierają się i nie zamykają się gdy wciskam guzik przy kluczyku;
          dioda tez nie miga nawet jak zamknę kluczykiem drzwi kierowcy;
          prośba o info co to może być ;

czy centralny czy coś z elektronika i czy jak podłączone komp coś w ogóle wyskoczy ?
          tj chodzi mi o to czy po prostu można zdiagnozować problem przed rozebraniem tapicerki drzwi kierowcy.

dziękuję

Tomek

Komentarz

• marky2552
            Ambiente
            • 2015
            • 134

u mnie jak nie mogłem zamknąć drzwi z kluczyka to wyjąłem zamek rozebrałem go i zlożyłem nic w nim nie robiąc i działa do dziś z kluczyka zamyka się zawsze ale z panelu za 4 razem. problemu nie rozwiążesz jak nie rozbierzesz tapicerki i nie zobaczysz co się tam dzieje ja bym zobaczył moduł u was w drzwiach kierowcy bo ja takiego nie mam modułu więc za wiele nie powiem ewentualnie kable w tej gumie co leci z auta do drzwi

Komentarz

Pracuję...