Zablokowane tylne prawe drzwi.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eswuer
    Classic
    • 2014
    • 2

Z tymi 4 lub 5 miejscami to wszystko zależało (o ile dobrze pamiętam) od ładowności. W poprzedniej firmie mieliśmy okratkowane auta i jeśli dobrze pamiętam, to Ople Vectra C i Astra II miały (chyba) po 5 miejsc, ale Accord tylko 4 z podłokietnikiem zamontowanym na stałe.
  • Jarekxskoda
    Classic
    • 2013
    • 5
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Witam, od dłuższego czasu mam problemy z zamkiem. Wcześniej było tak że się raz otwierał raz nie, od humoru zależało, kilka razy się pilocikiem wcisnęło i odskakiwało. Później musiałem trzymać od środka odciągniętą klamkę i wtedy otwierać pilotem czy guziczkiem u kierowcy i się otwierało... A teraz jak się zamknęły tak i nie chcą się otworzyć :/. Próbowałem na różne sposoby otworzyć te drzwi i nic, stukałem, pukałem, próbowałem przytrzymać "dzyndzla" i nic.. Zablokowały się na amen .. Ma ktoś jakiś pomysł jak je otworzyć? Tapicerki tez nie zdejmę bo tak są śruby że nie ma jak śrubokrętem podejść.

Pozdrawiam!

Komentarz

• LaurinKlement
      Drive
      • 2014
      • 59
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jak nie zdejmiesz tapicerki (boczka) drzwi tylnych?? :shock: :roll: Odkręcasz torxy, wyciągasz plastik rączki pod spodem są śruby krzyżakowe i chyba tam gdzie głośniczek jest śrubka jedna i boczek jest Twój... Wtedy odblokujesz sobie drzwi, otworzysz i zobaczysz co tam jest nie tak i to naprawisz albo wymienisz.
      Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM

Komentarz

• Jarekxskoda
        Classic
        • 2013
        • 5
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

No nie mam jak pod torxy podejść żeby je odkręcić

Komentarz

• zdravkov
          Classic
          • 2011
          • 20

witam i jak zrobiłeś bo mi podobnie się stało ?????

Komentarz

• KonradWroclaw
            Drive
            • 2012
            • 60
            • Octavia I (1U2)
            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Sam jestem ciekaw jak autor tematu sobie z tym poradził. Trzeba było rozwalać tapicerkę, aby dostać się do zamka, czy jest inny sposób? Całe szczęście tapicerkę do O1 można tanio kupić.

Komentarz

• bolczyk3
              Drive
              • 2011
              • 61

Po zdjęciu uszczelki drzwi oraz plastików słupka środkowego jest możliwość odkrecenia torxow bo tak zrobiłem tydzień temu...

Komentarz

• bta
                Drive
                • 2010
                • 63
                • Octavia I combi (1U5)
                • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Jaka była przyczyna bo mam to samo?

Komentarz

Pracuję...