Zamieszczone przez cytrynowiec
Octavia I - NO CD CHANGER
Zwiń
X
-
Octavia I - NO CD CHANGER
Cześć wszystkim
Mam problem z moją Octavią I 1999 Laurin&Klement. Od kiedy zakupiłem samochód w listopadzie gdy na radiu naciskam przycisk CD wyskakuje komunikat NO CD CHANGER. Kostka zmieniarki jest na pewno podłączona, w zmieniarce kieszeń na płyty się wysuwa, więc dostaje zasilanie. Próbowałem przekładać płyty w różnych konfiguracjach, ale nic nie działa. Czy ktoś ma pomysł co może być na rzeczy?
PS. Czy jest jakaś możliwość dolutowaniu kabelka jack 3,5mm do fabrycznego radia?
Z góry dzięki za info, jestem nowy na forum, więc prosiłbym o wyrozumiałość
-
-
moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Kupiłeś auto używane więc niestety nie wiesz do końca co tam siedzi. Być może poprzedni właściciel miał jakieś dobre radio i przed sprzedażą wyrwał skądś skodowskie radio żeby swoje zatrzymać? A może wychaczył gdzieś za grosze zmieniarkę i wrzucił żeby oferta była bardziej atrakcyjna? Może zmieniarka jest uszkodzona i mimo napięcia nie ma kontaktu z radiem? Może gdzieś jest wypięta kostka lub przełamany kabel? Podepnij vaga i wtedy zobaczysz co dalej.moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
A ta kostka mini iso z jackiem? Wszędzie są, ale żadna nie jest kompatybilna z starym radiem (mam chyba Beta 5). Może ktoś podać dokładną nazwę/link na allegro takiej kostki? Z góry dzięki
[ Dodano: Nie 19 Kwi, 15 00:32 ]
Znalazłem coś takiego. Jest napisane wyraźnie, że nie współgra z moim radiem, chyba, że da się to jakoś ominąć?
Komentarz
-
-
W starszych radiach sam kabelek nie da rady, musi być taki z emulatorem. Poczytaj wątek do którego podrzuciłem linka wyżej.moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
Komentarz