wymiana manetki tempomatu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • om602fan
    Classic
    • 2019
    • 0

dzień doberek wszystkim :-) i do zobaczenia wieczorkiem
  • om602fan
    Classic
    • 2014
    • 6

Witam! Mam kilka pytań na temat procesu wymiany oryginalnej manetki tempomatu/kierunkowskazów. Jak zdjąć poduszkę powietrzną? Czy trzeba od tyłu kierownicy włożyć wkrętak w dwóch miejscach tak jak to się robi np. W Golfie 4, czy po prostu trzeba pociągnąć od góry? Jaki jest kod do aktywacji po montażu (VCDS)? Z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: Czw 23 Kwi, 15 15:51 ]
    Witam! Wszystko juz rozebrane, ale mam problem z wyciagnieciem samej manetki. Z boku jest zatrzask, ale musi byc jeszcze gdzies mocowana bo nie chce sie wysunac do przodu. Pomoze ktos ogarnac temat?

Komentarz

• andru123
      Elegance
      • 2010
      • 783
      • Toyota
      • ATF 2.0 MPI 120 KM

a to w octavii I ??

bo w opisie masz OII

a to dzial OI
      jest O1 RS 1.8T XENON
      była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15976
        • Superb III (3V3)

om602fan, +/- na godzinie 10 jest imbus do poluzowania, który trzyma całość.
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Wojtenio
          L&K
          • 2012
          • 1099
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W szczelinę pod białym dzyndzelkiem wsadź szczelinomierz , tam jest jeszcze jeden zatrzask .

Zobacz dokładnie na nowej manetce będzie widać gdzie to jest , bo jest taki występ .

A na przyszłość pisz w odpowiednim dziale 8) .

Komentarz

• om602fan
            Classic
            • 2014
            • 6

Przepraszam bardzo za bledne umieszczenie tematu, bede sie pilnowal na przyszlosc. Bardzo dziekuje za pomoc, szczegolnie Wojtenio, bo pomogl mi rozgryzc problem z tym wewnetrzym zatrzaskiem. Wszystko juz zlozone i dziala. Co ciekawe pytalem Was o kod aktywujacy tempomat, ale nie byl potrzebny bo manetka zadzialala od razu, bez aktywacji. Dzieki jeszcze raz

Komentarz

Pracuję...