Odpala od strzała lub po 3 razie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Miner998
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
    kazik4x4, to nie w twoim stylu, coś w ciebie wstąpiło? :P
    Zapomniał się przelogować :twisted:

Dzięki Panowie za Wasze opinie, ostudziły trochę mój zapał.
    Mieszkanie (dumnie w ogłoszeniu nazywane apartamentem :shock: ), które wpadło mi w oko ma kosztować około 450.000,-. Z tego połowę chciałbym kredytować.
    Liczyłem, że uda mi się spłacić w max 15 lat, przy założeniu żę koniuktura się nie zmieni na gorsze.
    Wysłałem zapytanie do firm zajmujących się obsługą takich "inwestycji".
    Na razie kamień w wodę, ale oni teraz mają żniwa, więc pewnie nie ma czasu, żeby taczek załadować.
    Nie liczyłem na jakiś ogromny zarobek przez te 15 lat, raczej nie chciałbym za dużo dokładać.
    W Łebie zazwyczaj jestem 3/4 razy w roku, mając mieszkanie pewnie byłbym częściej (trochę też pewnie z musu).
    O ciekawej rzeczy wspomniał kazik4x4. Rodzina i jej pobyty tam. Plusów dodatnich brak
    sebastian7905 też racja, trochę jak ze sprzedawaniem samochodu.
    "Panie a ten samochód to diesel? Aha, bo ja diesla nie chcę"

Może rzeczywiście te góry, zawsze to 150km a nie 700...
  • Miner998
    Classic
    • 2014
    • 20

Witam.
    Przeglądałem forum i internet i nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy.
    Mam skodę octavię I z 2004 r. silnik avu z gazem.
    Pięknie wszystko działało do tej pory. Kilka razy w ciągu powiedzmy 6 m-cy zgasł silnik na małych obrotach podczas jazdy. Zdarza się to zazwyczaj podczas skrętu na małej prędkości.
    Drugim problemem jest to że silnik coraz częściej zapala po 3 rozruchu. Jak zapala po 1 razie to na dotyk. Nie ma różnicy czy zimny silnik czy ciepły. Z błędów to takie wyskoczyły i się powtarzają po skasowaniu (gdy trochę pojeżdżę):

16523- sonda lambda podgrzewana 2 bank 1
    16554 - wyważenie paliwa - usterka bank 1
    16555 - wyważenie paliwa - system osłabiony bank 1
    16514 - obwód czujnika o2 usterka bank 1 czujnik 1
    17925 - przekaźnik silnika - otwarty obwód.
    Oprócz tych błędów nie ma innych.

Z tego co wyczytałem to może być czujnik halla, wiązka, kostka (piny)
    Co te kody pokazują tak na chłopski rozum i gdzie szukać tego czujnika i podpięcia wiązki aby samemu sprawdzić.
    Bo nie widać go przy kole rozrządu jak w innych modelach.
    Podpowiedzcie co dalej działać aby nie stanąć w polach. Na mechanice się nie znam jeśli chodzi o ten model. Jak miałem Audi (na forum poczytałem) to coś grzebnąłem i obeszło się bez mechanika. Jak trochę podpowiecie to i octavii dam radę :wink:

[ Dodano: Pon 04 Maj, 15 21:03 ]
    Dużo porad.....

Komentarz

• grzegorz354
      Classic
      • 2010
      • 23

Na gazie miałem podobną opcje, podjedź do gazownika i spytaj się czy masz włączoną opcje pilotowania gazu przy 'cat off', działa to na zasadzie że gdy jedziesz na biegu bez dodawania gazu silnik gaśnie a po dodaniu gazu lub wciśnięciu sprzęgła silnik powinien ponownie odpalić a tu on gaśnie dokładnie na zakrętach lub dojezdzaniado skrzyżowania. A co do zapalania też właśnie mam ten problem tylko u mnie nie ma żadnych błędów podjadę i wymienię świece i zobaczę czy pomoże.

Komentarz

• Miner998
        Classic
        • 2014
        • 20

Byłem u gazownika.
        Po odłączeniu instalacji gazowej i jeździe na tylko na Pb wszystko jest ok. Pali na dotyk czy silnik zimny czy ciepły. Trzy dni sprawdzałem. Jestem umówiony na poniedziałek na sprawdzenie instalacji gazowej. Prawdopodobnie listwa do wymiany. Jak wrócę z warsztatu to napiszę co i jak.

Witam.
        Przyczyną słabego rozruchu było to że rozruch był na Pb i gazie jednocześnie. Instalacja na gwarancji więc wymieniona została cała listwa z wtryskami. Póki co jest ok.

Komentarz

Pracuję...