Jeżeli jesteś powypadkowy nie musisz oddawać do ASo Skody, mam kumpla u Groblewskiego na Przymorzu i też robią skody i to takie po niezlych dzwonach,
Kontrolka oleju miga na żółto kilka razy
Zwiń
X
-
Kontrolka oleju miga na żółto kilka razy
Od kilku dni podczas przekręcania na zapłon, zaczyna migać kontrolka oleju na żółto (brak sygnałów dźwiękowych). Sprawdzałem olej i jest poziom OK ale na wszelki wypadek zalałem pod max bagnetu. Zaraz idę zobaczyć na komputerze co się pokaże.
Kod:Address 17: Instruments: 2 Faults Found: 00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266) 30-00 - Open or Short to Plus 00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266) 29-10 - Short to Ground - Intermittent Address 01: Engine: 1 Faults Found: 18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster P1654 - 35-00 - -
Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
-
-
Ja właśnie przerabiam problem. Na pewno uszkodzona była wiązka i wtyk. Czujnik niestety zdaje się też. Wymieniłem na używkę ale teraz mruga co jakiś czas. A u Ciebie cały czas kontrolka sìę pojawia czy cyklicznie ?nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
U mnie popadało w nocy i dzisiaj się nic nie pokazało rano. A wcześniej kilka dni cały czas się pokazywało. Wczoraj kasowałem błędy ale przy kolejnym odczycie wracały. Być może zrobiło się to o czym piszą na innych forach tzn. nie pokażą się przez kolejne 100km i wrócą.Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
Na razie usterka ustąpiła. Ale jeszcze poprawiana była kostka. Prawdopodobnie lało się z węża , ktory jakis czas temu pękł i doszło do totalnej demolki przy tym czujnikiem -tak ja wyżej pisałem. A wszystko przez korek zbiorniczka G12
[ Dodano: Pon 11 Maj, 15 12:47 ]
Dodam , że problem z czujnikiem może mieć wpływ klime ponieważ dochodzi do zwarcia. Tak opisywane było na forum vwnowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
Komentarz