wczoraj otworzylem samochód z pilota ale zamknąć już nie dało rady trzeba było mechanicznie piloty przestały działać, diody w pilotach działają, dioda w drzwiach od jakiegoś czasu raz się paliła a raz nie, szukałem na forach, patrzyłem na kodowanie kluczyków i nic, a teraz elektryczne szyby się otwierają i zamykają z kluczyka nie działa panel w drzwiach, spróbuję przeczyścić styki w pilotach może coś da. Czy ktoś wie co zrobić z elektrycznymi szybami by się otwierały od środka.
Tak jest Rampol1973, ten typ tak ma niestety... alxxx dobrze radzi.
Zdejmij boczek z drzwi kierowcy, sprawdź te wszystkie przewody, wtyczki, zobacz na tą wtyczkę od silnika, tak jak alxxx napisał może być naprawdę niezły syf, ale wszystko do ogarnięcia
Użyj opcji szukaj u góry strony, znajdziesz opisy jak to u innych wyglądało i jak sobie z tym poradzili :szeroki_usmiech
Niedawno był wymieniany podnośnik szyby w drzwiach kierowcy i było wszystko ok, ale zerkniemy zobaczymy
[ Dodano: Sro 03 Cze, 15 12:15 ]
Podczas zamykania drzwi za 2-3 razem zapaliła się dopiero dioda w drzwiach, przytrzymalem dłużej kluczyk i się szyby dotknęły i od tamtej pory szyby się otwierają z kluczyka
[ Dodano: Sro 03 Cze, 15 18:05 ]
Z tego co zauważyłem to jeszcze brakuje świateł w środku i nie zamyka się klapa bagażnika, z tego co wyczytałem na forach to winny jest moduł, czas na robotę
Komentarz