problem z centralnym i elektrycznymi szybami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rampol1973
    • 2024

Pracuje ktoś w jakimś sklepie/serrwisie z kompami ?
    Potrzebuje kupić laptopa gamingowego do max 4,5k zł
    Na PW proszę
  • Rampol1973
    Classic
    • 2015
    • 10

wczoraj otworzylem samochód z pilota ale zamknąć już nie dało rady trzeba było mechanicznie piloty przestały działać, diody w pilotach działają, dioda w drzwiach od jakiegoś czasu raz się paliła a raz nie, szukałem na forach, patrzyłem na kodowanie kluczyków i nic, a teraz elektryczne szyby się otwierają i zamykają z kluczyka nie działa panel w drzwiach, spróbuję przeczyścić styki w pilotach może coś da. Czy ktoś wie co zrobić z elektrycznymi szybami by się otwierały od środka.

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Rampol1973, sprawdź kable w przelotce między drzwiami a karoserią... głównie drzwi kierowcy. Możesz tam ujrzeć niezłe bagno.
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• 4tech
        RS
        • 2008
        • 4199
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tak jest Rampol1973, ten typ tak ma niestety... alxxx dobrze radzi.
        Zdejmij boczek z drzwi kierowcy, sprawdź te wszystkie przewody, wtyczki, zobacz na tą wtyczkę od silnika, tak jak alxxx napisał może być naprawdę niezły syf, ale wszystko do ogarnięcia
        Użyj opcji szukaj u góry strony, znajdziesz opisy jak to u innych wyglądało i jak sobie z tym poradzili :szeroki_usmiech
        O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
        Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
        Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• Rampol1973
          Classic
          • 2015
          • 10

Niedawno był wymieniany podnośnik szyby w drzwiach kierowcy i było wszystko ok, ale zerkniemy zobaczymy

[ Dodano: Sro 03 Cze, 15 12:15 ]
          Podczas zamykania drzwi za 2-3 razem zapaliła się dopiero dioda w drzwiach, przytrzymalem dłużej kluczyk i się szyby dotknęły i od tamtej pory szyby się otwierają z kluczyka

[ Dodano: Sro 03 Cze, 15 18:05 ]
          Z tego co zauważyłem to jeszcze brakuje świateł w środku i nie zamyka się klapa bagażnika, z tego co wyczytałem na forach to winny jest moduł, czas na robotę

Komentarz

Pracuję...