[Inne] Skrzynia biegów - awaria

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sobczyp
    Drive
    • 2004
    • 65

Nie bijcie mnie ale wizualnie ta sprzed lifta mi bardziej podchodzi. Zwłaszcza od przodu ...
  • KruPin
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 517

Witam.

Niestety nadszedl wreszcie ten dzien, kiedy to skrzynia biegów odmowila w Ibizie posluszeństwa. W momencie zmiany biegu z 3. na 4. skrzynia zblokowala sie na 3-jce. Jest tak caly czas nawet na neutralnym polozeniu dzwigni, wiec strzelam, ze cos z wybierakiem, bo cięgna i dzwignia chodzą normalnie. Ale nie wazne...

Szukam dobrego warsztatu, w ktorym ktos rozlozy skrzynie i powie konkretnie, czy naprawiac, czy mam szukac kolejnej.

Będę wdzieczny za wszelki kontakt do sprawdzonych warsztatów w Wwie i okolicach

Pozdrawiam
    Forum Leasing.pl

Komentarz

• marjo
      Classic
      • 2008
      • 1

witam polecam warsztat w warszawie przy ul Piotra Skargi pełna profesja
      marjo

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Skrzynia biegów - awaria

Zamieszczone przez KruPin
        W momencie zmiany biegu z 3. na 4. skrzynia zblokowala sie na 3-jce. Jest tak caly czas nawet na neutralnym polozeniu dzwigni, wiec strzelam, ze cos z wybierakiem, bo cięgna i dzwignia chodzą normalnie. Ale nie wazne...
        U mnie w transicie stalo sie podobnie, w momecie zmiany biegu z 4 na 5 jeden z nich zostal i juz nie wyszedl :? Po rozebraniu skrzynki okazalo sie ze na choince braklo kilku zebow :roll:
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• GregKuc
          Classic
          • 2007
          • 12

Witam potrzebuję waszej pomocy.
          Podczas jazdy na biegu ( bez różnicy na którym) gdy nie dodaję gazu słychać stukotanie ale nie takie metaliczne, gdy wcisne sprzęgło ustępuje. Czy takie odgłosy mogą świadczyć o skrzyni czy czymś innym i co dokładnie . Proszę o pomoc. Pzdr.

Komentarz

Pracuję...