słyszałem opinie ze w modelach o oznaczeniu AXR jest jakaś wtopa ze skrzynią biegów - w VI kończy mi się gwarancja więc zbieram wiedzę potrzebną do wizyty a ASO :diabelski_usmiech
mój problem dot. 2 biegu - czy ruszam szybko czy wolno przy wrzuceniu dwójki,ze skrzyni dobiega chamski zgrzyt. oczywiście nie jest tak, że za każdym razem jest ten problem. Nie jestem specem i nie mam bladego pojęcie jak rozmawiać z panem w aso - czy to synchronizator czy jeszcze coś innego :?: jak znam życie, to podczas jazdy z panem, wszystko będzie ok - a znając moje szczęście - po 3 m-cach po zakończeniu gwarancji skrzynka się posypie... :?
zdarzały mi się takie miss-shifty na 2 - raptem z 5-7 razy przez 46000km, fakt zawsze na 2 ale zawsze jako przyczynę mógłbym wskazać moją nonszalancję w tym momencie we wrzucaniu biegów - a to dwoma palcami trzymana gała, a to inne przypadki
podczas normalnej i poprawnej eksploaatacji problem nie wystąpuje
No witam.Ja dziś wlaśnie odebralem samochód z serwisu :] I u mnie byly te same objawy co u Ciebie. Niestety ale jest to synchronizator 2 biegu,więc mykaj do serwisu na wymiane,puki masz gwarancje. W moim przypadku wystarczyl tylko tel do salonu gdzie kupilem samochód,wytlumaczylem przez tel jakie mam objawy. A oni bez żadnego problemu powiedzieli że w roczniku 2006 takie coś się zdarza.I kazali przywieźć samochód na poniedzialek.Więc zawiozlem,i dziś mam już spowrotem Pozdrawiam
Komentarz