[O1] skrzynka biegów - posiadacze AXR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • starozytny
    Classic
    • 2009
    • 33

Super furka ...
    Pozazdroscic ... Czemu zmieniles VGA na Helixy !?
    „Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł”

"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."

Czarny Rider, kręcący się w okolicach Płocka
  • pawel_krk
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 41

hi all

słyszałem opinie ze w modelach o oznaczeniu AXR jest jakaś wtopa ze skrzynią biegów - w VI kończy mi się gwarancja więc zbieram wiedzę potrzebną do wizyty a ASO :diabelski_usmiech

mój problem dot. 2 biegu - czy ruszam szybko czy wolno przy wrzuceniu dwójki,ze skrzyni dobiega chamski zgrzyt. oczywiście nie jest tak, że za każdym razem jest ten problem. Nie jestem specem i nie mam bladego pojęcie jak rozmawiać z panem w aso - czy to synchronizator czy jeszcze coś innego :?: jak znam życie, to podczas jazdy z panem, wszystko będzie ok - a znając moje szczęście - po 3 m-cach po zakończeniu gwarancji skrzynka się posypie... :?

czy ktoś z posiadaczy AXR ma podobne problemy :?:

z góry dzięki za pomoc.

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

zdarzały mi się takie miss-shifty na 2 - raptem z 5-7 razy przez 46000km, fakt zawsze na 2 ale zawsze jako przyczynę mógłbym wskazać moją nonszalancję w tym momencie we wrzucaniu biegów - a to dwoma palcami trzymana gała, a to inne przypadki

podczas normalnej i poprawnej eksploaatacji problem nie wystąpuje

Komentarz

• Arti_r1
        RS
        • 2008
        • 2626

No witam.Ja dziś wlaśnie odebralem samochód z serwisu :] I u mnie byly te same objawy co u Ciebie. Niestety ale jest to synchronizator 2 biegu,więc mykaj do serwisu na wymiane,puki masz gwarancje. W moim przypadku wystarczyl tylko tel do salonu gdzie kupilem samochód,wytlumaczylem przez tel jakie mam objawy. A oni bez żadnego problemu powiedzieli że w roczniku 2006 takie coś się zdarza.I kazali przywieźć samochód na poniedzialek.Więc zawiozlem,i dziś mam już spowrotem Pozdrawiam
        Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
        Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

hmm no to pożyjemy i zobaczymy jak to u mnie kica - na razie synchronizator jest spokojny
          ale dobrze wiedzieć

Komentarz

Pracuję...