silnik 1.8T

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mojaoctaviatdi
    Classic
    • 2009
    • 23

silnik 1.8T

tomasz0328, gdzie masz wykupione AC?
    PS. zalezy ile masz zniżek. Jeśli mało lub 0 % to ja bym nie zgłaszał bo potem zwyżka będzie spora i wyjdziesz na minus. Sprawdź ile za jedna szkodę wzrośnie Ci potem składka.

vivvaldi, po co mówisz tomaszowi0328 o szkodach całkowitych skoro Jego to na 100% nie dotyczy...

PS. tomasz0328 daj znać co to za Octavia i które drzwi są uszkodzone (jak bardzo) to wyliczę Ci ile dostaniesz wg kosztorysu z ubezpieczalni. Pozdro
  • rekin
    Rider
    • 2008
    • 398

silnik 1.8T

zauważyłem, że podczas jazdy na 4 i 5 biegu po wciśnięci gazu do oporu samochód nie przyspiesza płynnie tylko jakby pulsacyjnie (taki lekki kangurek).

wystarczy, że lekko zdejme noge z gazu i wszystko wraca do normy.
    Czy ktoś się spotkał z czymś takim???

z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi

[ Dodano: Pią 09 Maj, 08 20:43 ]
    ktoś mi powiedział o zanieczyszczonej przepustnicy... czy to możliwe??
    W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• Xan86
      Ambiente
      • 2007
      • 141

Ja tak mialem ale na 3 i 4 biegu gdy padl mi czujnik temperatury...wymienilem i jest ok...ale takze mialem czyszczone przepustnice i moze to tez pomoglo...
      Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
      Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

• Piet-Tia
        Drive
        • 2007
        • 67

Mi po wyczyszczeniu przepustnicy przestały falować obroty na biegu jałowym i przestał się dusić podczas nagłego przyspieszania z niskich obrotów (np. na drugim biegu). Przy przyspieszaniu na czwórce i piątce po prostu potrzebuje chwili, żeby się zebrać, ale jak zaskoczy, to już przyspiesza równo (przed czyszczeniem przepustnicy było tak samo).

Komentarz

• rekin
          Rider
          • 2008
          • 398

Zamieszczone przez Xan86
          Ja tak mialem ale na 3 i 4 biegu gdy padl mi czujnik temperatury...wymienilem i jest ok...ale takze mialem czyszczone przepustnice i moze to tez pomoglo...
          hmm u mnie wskazania czujnika są w/g mnie prawidłowe nic się nie dzieje...
          a u ciebie czujnik pokazywał zafałszowene wskazania czy było OK???

a jest to wqurwiające gdy mocno przyśpieszasz a silnik nie robi tego płynnie tylko na kangurka
          W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

Pracuję...