[O1] nie zawsze zamyka zamki z pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krasnallodz
    Classic
    • 2009
    • 25

Zamieszczone przez Purchawa
    Zamieszczone przez szkoda
    egzamin teoretyczny mam 16. stycznia
    Szybko.
    bo jestem kurwa zajebiście szybki :lol:
  • wuszy
    Drive
    • 2008
    • 85

mam taki problem:
    centralny zamek nie zawsze dziala jak chce zamknac samochod z pilota. raz dziala, raz nie. natomiast otwiera zawsze, nie jestem w stanie okreslic zadnej za;eznosci kiedy sie zamyka, a kiedy nie. dzieje sie tak na obu kluczykach. orientuje sie ktos co to moze byc?

pozatym chcialbym zamontowac alarm do samochodu, czy przy zle dzialajacym centralnym zamku bedzie to kolidowalo, czy sa to niezalezne sprawy?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nie zamyka drzwi, bo raz laczy kabel, a raz nie. Do przegladniecia wiazka w drzwiach i przejscie do nadwozia w tej czarnej gumie.

Teoretycznie alarmowi nie powinno to przeszkadzac, ale dobry alarm wykrywa czy wszystkie drzwi sa zamkniete i jesli ktores sa otwarte nie zazbroi ukladu i zacznie wyc
      Spritmonitor.de

Komentarz

• wuszy
        Drive
        • 2008
        • 85

a gdzie znajduje sie urzadzenie odbierajace wlsnie sygnal z pilota? w drzwiach kierowcy? nie zapal mi sie takze swiatelko w kabinie przy otwartych drzwiach - to by chyba potwierdzalo ta teorie...

Komentarz

• forest20
          Classic
          • 2008
          • 2

Ja miałem podobny problem.. wystarczyło wymienic baterie w pilocie Spróbuj..

Komentarz

• kurynio
            Ambiente
            • 2007
            • 166

forest20, No chyba nie za bardzo bo kolega pisał, że dzieje się tak na obu kluczykach, poza tym jeżeli jest problem niespecjalnej baterii, to nie otwiera, a nie odwrotnie.

wuszy, a czy oprócz braku oświetlenia wnętrza, nie brakuje Ci sygnalizacji pozostawionych świateł gdy otworzysz drzwi (bez kluczyka w stacyjce), bo może wtedy masz wysrany zamek drzwi

Komentarz

• wuszy
              Drive
              • 2008
              • 85

jak otworze drzwi przy zapalonych swiatlach to mi piszczy jesli o to chodzi.

Komentarz

• kurynio
                Ambiente
                • 2007
                • 166

to w takim przypadku tak jak kolega Maicroft, radzi trzeba się przyjrzeć wiązce kabli w drzwiach

Komentarz

Pracuję...