wibracje przy rozpedzaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Biernik20
    Classic
    • 2009
    • 1

ok

[ Dodano: Sro 07 Sty, 09 18:13 ]
    POZDRAWIAM OLSZYNnnnnnnnnnnnnnn iiiiiiiii haaaaaaaaaaaa :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
  • sylwano6
    Classic
    • 2008
    • 3

witam!mam problem z moja octavia combi z 2000r. przy rozpedzaniu samochodu cały vibruję,trzęsie się i to dość mocno.gdy już leci beż ropedzania jest w porządku,sprawidziłem przegłuby wewnetrzne,nowe opony i felgi takze to też odpada i teraz nie wiem co mam sprawdzić, co może być nie tak...proszę o pomoc,może ktoś się spotkał z czymś takim!

Komentarz

• oziemi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 399

Może dwumas się kończy. A czy na postoju nie czuć żadnych wibracji, nie trzęsie budą? Czy jak przyspieszasz występuje efekt jakiegoś obcierania, szurania? Jaki przebieg ma autko?
      Elegance
      ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
      -------------------------------------------

Komentarz

• sylwano6
        Classic
        • 2008
        • 3

Re: wibracje przy rozpedzaniu

autko ma przejechane 248tyś...byłem u mechanika i strwierdził że napewno to nie koło....na postoju jest dobrze,tak samo jak jade na tzw.luzietylko przy rozpędzaniu, na gażdym biegu....jak już nie musi ciągnąc to nie czuć tych wibracji,.... a druga żecz ktora nawalw mi w tym aucie to licznik i opadające wskazówki...lutowałem ten stabilizator i nic....dalej to samo...

Komentarz

• Krzaku_NS
          Drive
          • 2008
          • 44

Mi nic nie wibrowało nie trzęsło ale jak rozebrali sprzęgło to sie okazało ze dwu masa jest padnięta a mam przebieg 147 tys. Zrobiłem i jak ręką odjął

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

A mi rok temu po wymienie kompresora klimy zaczal silnik wpadac w takie wibracje na 3-4-5 biegu przy 2000 obr/min. Minal rok efekt w sumie chyba sie nie nasila i dalej buczy tak samo i tylko przy tych obrotach. A zaczelo buczek dokladnie w momencie kiedy robilem z klima, przed tym tego nie bylo
            Spritmonitor.de

Komentarz

• marekzu
              L&K
              • 2007
              • 1412
              • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez sylwano6
              sprawidziłem przegłuby wewnetrzne
              jestes pewien ze sa OK? bratu tez sie buda trzesla i sie okazalo ze jeden z wewnetrznych juz dogorywal po prostu

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Tak mysle ze te przeguby to glownie wykancza ten idiotyczny ASR w polaczeniu z EDS-em :|
                Spritmonitor.de

Komentarz

• kaz13
                  Drive
                  • 2008
                  • 42

Zamieszczone przez sylwano6
                  sprawidziłem przegłuby wewnetrzne
                  jestem prawie pewien że to przeguby sprawdż je jeszcze raz :?

Komentarz

• sylwano6
                    Classic
                    • 2008
                    • 3

wiesz te przegłóby sprawdzał mecheanik także no nie wiem...a pozatym nie mam w aucie asr ani eds...jeden mechanik powiedział ze to poduszka pod silnikiem ale mi sie wierzyć nie chce...tyle ich jest i każdy mówi co innnego....a i jeszcze wymienili mi smar stary w przegłóbach na nowy i to miało pomóc ale nic...

[ Dodano: Nie 25 Maj, 08 22:16 ]
                    miałem problemz licznikiem z tymi opadającymi wskazówkami...zrobiłem tak że wyciągłem ten bezpiecznik 15 i teraz jeżdzę bez pamięci ale mam dobrego elektronika który ma mi to naprawić i dowiedzieć co to się psuje w nim...ale to dopiero za trzy tygodnie jak wróce...także jak da sobie rade z tymi wskazówkami to dam namiar do niego....i jak bede wiedział oco chodzi to też napisze....pozdro dla wszystkich!!!!!!!

[ Dodano: Nie 06 Lip, 08 23:05 ]
                    problem rozwiazany!!!!przegłuuby wewnetrzne jedak były przyczyną tego tzresienia!!!!dzieki i pozdrawiam!!!!

Komentarz

Pracuję...