[O1] Kontrolka ASR i brak zapłonu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Papillon
    Classic
    • 2008
    • 27

nice
    Pozdrawiam,
    Raz sier-pem, raz mło-tem, czer-wo-ną cho-ło-tę

• Neuron
    Classic
    • 2007
    • 1

Witam
    Szukałem na forum ale problem występuje inny niż w znalezionych postach

Wczoraj nie mogłem odpalić O1 - 1,9 TDI świeciła się ciągle kontrolka ASR. W pierwszej chwili źle to zinterpretowałem (pomyliłem symbole na kontrolkach) i myślałem, że to immobilaiser kilkukrotnie włączyłem alarm itp po jakiś 10 próbach zaskoczył. Zbagatelizowałem, myśląc ze jakaś zawieszka zabezpieczeń. Po dojechaniu do domu kilka razy włączałem i włączałem silnik było OK

Natomiast dziś odpaliłem bez problemu ale po kilkunastu kilometrach zaświeciła się właśnie znów kontrolka ASR i obrazu zgasł silnik i znów ta sama sytuacja, nie można odpalić silnika. Jaki może być problem - jeszcze pod komp się nie podpinałem jadę jutro na komputer, ale nurtuje mnie temat.

NIe wiem czy to ma związek ale od jakiegoś czasu mam taki objaw, że podczas jazdy szarpnie mi samochodem - momentalny spadek mocy świeci się przez moment kontrolka świec żarowych - ciekawostka zawsze 1 raz podczas jednej jazdy nigdy więcej - ale po różnym okresie czasu.

dzięki za jakiekolwiek porady

Komentarz

• danio12345
      Classic
      • 2010
      • 26

sorry że odkopuje temat, ale mam taki sam problem, podpowiedziałbyś co było tego przyczyną??
      :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ja odpaliłem swoją czeszkę, po chwili zgasła, i lipa, rozrusznik kręci a silnik nic, i cały czas pali się kontrolka ASR :cry: :cry: :cry:

Komentarz

• Krzych
        Rider
        • 2005
        • 671

Brak komunikacji sterownika silnika z ABS-em.
        Nie żyje sterownik silnikowy, zalany wodą na podszybiu lub ma brak zasilania.
        DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
        www.chiptuning.katowice.pl
        DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

Pracuję...